Arcok a határvadász-esküről: ők állnak hamarosan szolgálatba a végeinken

Ország

Ünnepélyes esküt tettek pénteken a frissen kiképzett határvadászok, Orbán Viktor szerint Magyarország biztonsága velük kezdődik.

A rendőrség számos felvételt közölt a képzést sikeresen elvégzettekről. Az ORFK Kommunikációs Szolgálat egy erősen propagandaszagú cikkben úgy fogalmaz,

a hazánkra több mint tíz éve jelentős teherként nehezedő illegális migráció 2015-től soha nem látott méreteket öltött. A Kormány gondoskodott a jogi határzárról, ezzel párhuzamosan a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közreműködésével határkerítés épült.

Azt is írják, hogy “az utóbbi másfél év újra a legborúsabb időszakot hozta el, hiszen napról napra dőlnek meg a negatív rekordok. Idén jóval több rendőri intézkedés történt illegális migránsokkal és embercsempészekkel szemben, mint az előző években, az év eddigi szakaszában több embercsempészt fogtunk el, mint tavaly összesen”.

Korszakváltáshoz érkeztünk. Az eddigi gyakorlatot meg kell változtatnunk, a módszereinket a jelen és a még nehezebbnek ígérkező jövő kihívásaihoz kell alakítani. A rendőrség, a magyar rendvédelem történelmében új fejezet nyílik. Új résztvevőkkel egészül ki a hazánk és honfitársaink biztonságát garantálni hivatottak köre: a határvadászokkal

– fogalmaz a közlemény.

A frissen felesküdött 500 szerződéses határvadász a képzésüket lezáró vizsgáikat követően szeptember második felében már szolgálatba is állnak.

Vigyázzban álltak Orbán Viktor előtt az első körben felavatott határvadászok