Gyermeket vár Donáth Anna, nem indul újra a Momentum elnöki tisztségéért

Ország

Bejelentést tett közösségi oldalán Donáth Anna a Momentum elnöke. Nem indul újra a Momentum elnöki tisztségéért. Az egyre erősebbé váló, nagy jövő előtt álló Momentum mindennapos elnöki feladatait nem tudnám felelősségteljesen úgy ellátni, hogy közben az anyasággal egy rendkívül izgalmas, de rengeteg ismeretlen kihívással járó feladat elé nézek – írta a pártelnök.

Íme a poszt teljes szövege:

A hír igaz: gyermeket várok, ezért nem indulok újra a Momentum elnöki tisztségéért.

Csodálatos dolog történik az életemben: anya leszek. Ezzel együtt pedig nagyon sok mindent át kellett értékelnem a személyes és politikai jövőm szempontjából. Arra jutottam, hogy az egyre erősebbé váló, nagy jövő előtt álló Momentum mindennapos elnöki feladatait nem tudnám felelősségteljesen úgy ellátni, hogy közben az anyasággal egy rendkívül izgalmas, de rengeteg ismeretlen kihívással járó feladat elé nézek.

De nem aggódom a Momentum miatt. Ez a közösség sokkal több, mint egy-egy politikusa vagy vezetője. Én sem fogok eltűnni, a Momentum politikusaként továbbra is mindent meg fogok tenni egy igazságos, emberséges Magyarország megteremtéséért.

Most viszont egy új élet születik, amiért kiemelt felelősséggel tartozom. Családom nevében is köszönöm a jókívánságokat és a magánéletem tiszteletben tartását, amelyet a jövőben sem szeretnék a nagy nyilvánosság elé tárni.

Donáth Anna 2021 novemberében lett a mozgalom elnöke miután a Momentum küldöttgyűlése megvonta a bizalmat Fekete-Győr András korábbi pártelnöktől az előválasztáson elszenvedett személyes kudarca miatt. Akkor Orosz Anna újbudai alpolgármester, a párt elnökségi tagja, illetve Hollai Gábor, a XVI. kerület önkormányzati képviselője is indult az elnökségért. A párt tisztújítása júniusban lesz.

Donáth Anna lett a Momentum új elnöke, Hajdú-Biharból is gratuláltak neki