Egyre többen támogatják a pedagógusok sztrájkját, határozatlan idejű munkabeszüntetés is jöhet

Ország

Már több mint 20 ezren csatlakoztak a „Védjük meg az oktatást! Csatlakozzunk a sztrájkhoz! Támogassuk a sztrájkolókat!” kezdeményezéshez.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete aHang felületén indította újtára a petícióját, amit alig néhány nap alatt 20 ezren írtak alá. A két szervezetből álló sztrájkbizottság január 24-én ül le tárgyalni a kormánnyal. Magát a petíciót pedig éppen azért indították, hogy bizonyítást nyerjen: a több mint százezres munkavállalói közösség jelentős része támogatja ezt az ügyet.

A közoktatásban, szakképzésben dolgozók ezekben a napokban szervezik január 31-i első, figyelmeztető sztrájkjukat, amit – ha a kormány továbbra sem hajlandó érdemben foglalkozni a kialakult válsággal – március 16-án határozatlan idejű munkabeszüntetés követ

– szól a felhívás.

A petíció aláírásával álljunk a sztrájkolók közé! Jelezzük a döntéshozóknak, hogy elég volt: itt az ideje megállítani azt a rombolást, ami az elmúlt években jellemezte az oktatást!

– szólítanak fel mindenkit, hiszen a béreik már a garantált bérminimum szintjén állnak.

Ha nem sikerül megállítanunk az ámokfutást, saját gyermekeinket fosztjuk meg az esélytől: a jövőbeli boldolgulás, a tudás által kibontakozó, teljes élet lehetőségétől! Ha nem állunk a sztrájkolók mellé, azt írjuk alá, hogy a jövőben az egyszeri állampolgárnak csak súlyos tízmilliókért lesz elérhető olyan oktatás, amivel a gyermekünk lehetőséghez juthat!

Szülők, pedagógusok, diákok, oktatásban dolgozók! Magyar állampolgárok! Oktatásban érdekeltek!

Ne hagyjuk! Írjuk alá a petíciót!

– írják.