Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Debreceni Egyetem tanára

Egyetem

2022. január 13-án hajdúböszörményi otthonában tragikus hirtelenséggel elhunyt Varga Gyula, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar főiskolai tanára, a filozófiatudományok doktora, a klasszikus magyar irodalom kiváló ismerője, az egykori Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar dékánja.
Varga Gyulát a Debreceni Egyetem és az intézmény Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara saját halottjának tekinti.

Az unideb.hu-n olvasható egy hosszabb megemlékezés az elhunytról, ebben Biczó Gábor úgy fogalmaz,

a Varga Gyula életét feszítő őrlő kettősség szeretett barátunk és kollégánk tragikus halálát részben magyarázó körülmény, de nem lehet a vigasztalódás forrása.

Nemrégiben, még első unokája születésére várva magyarázta, reméli és ígéri, hogy lesz alkalma horgászni tanítani a kisembert. Tudjuk, hogy ez a célja, ahogy az idén lezárni tervezett habilitációs értekezésének a benyújtása már nem valósulhatott meg. Halála szűkebb és tágabb környezetében a be nem teljesült tervek és remények, valamint barátságának és a társaságának az elvesztése okán pótolhatatlan veszteség marad. A végtelen beszélgetéseket és a személyét körüllengő derűt, ahogy gesztusait, emberségét és gondolatait hiányolni fogjuk

– olvasható a cikkben.