Márki-Zay: Annak higgyenek, amit látnak, és ne a Fidesznek!

Ország

Magyarország Európa legszegényebb országa lett Orbán Viktornak köszönhetően véli a miniszterelnök-jelölt. Szerinte az árak elszálltak, a koronavírus-járványban rekord szinten van a halálozás. A covidban “megtizedelt” időskorú lakosság nagy arányban szavazott a Fideszre, míg az előválasztáson részt vevő fiatalok kormánykritikusak – vélekedett.

A miniszterelnök-jelölt is összegezte az elmúlt 2021-es évet. Videójában kitért arra, hogy súlyos gazdasági következményekkel is járt a járvány. Elmondta, hogy ebben az évben is „megvolt, hogy kit kell utálni”. Emiatt a magyarok méginkább megosztottak lettek. A Fidesz folyamatosan rettegést és félelmet keltett a magyar társadalomban – mondta.

Aki megkérdőjelezi az előválasztás eredményét, az olyan folyamatot nyit ki, ami kétszer vezetett az ellenzék bukásához. Kifejtette, hogy voltak sikerei is az évnek: „az ellenzék, tisztességes magyarok összefogása a jobboldaltól a baloldalig, a teljes nemzet népi, nemzeti, urbánus ellentéteket meghaladva össze tudott fogni, testvérként tudtuk egymást elfogadni”.

Márki-Zay arról is szót ejtett, hogy szerinte sokatmondó tény, hogy a Fidesz költötte a legtöbbet az előválasztások alatt.

A  Fidesz fél

Most adják vissza a 13. havi nyugdíjat, emelik a minimálbért, a közmunkásbért, több szektorban a pótlékot, visszaadják a családoknak az SZJA-t és a fegyveres erők külön jutalmát is előre hozták.

Ez Márki-Zay szerint azt mutatja, hogy van remény, most van olyan helyzet, hogy 12 év után el lehet számoltatni a tolvajokat, bűnözőket, gazembereket, és létre lehet hozni egy tisztességes Magyarországot.

Azt mondta, hazugság, hogy az ellenzék visszavenné a 13. havi nyugdíjat, eltörölné a rezsicsökkentést és csökkentené a minimálbért. Ennek az ellenkezője a cél. Azt hozta fel, hogy Hódmezővásárhelyen uniós forrásból 77 százalékkal tudták csökkenteni a rezsiköltséget, a béreket és nyugdíjakat pedig értékállóvá tennék.

Soha ilyen jól nem állt az ellenzék

Az ellenzéken belül is van, aki felül a kormány hazugságának, ők árulásból vagy ostobaságból csatlakoznak – tette hozzá. Szerinte soha ilyen jól nem állt az ellenzék.

Magyarország Európa legszegényebb országa lett Orbán Viktornak köszönhetően. Az árak elszálltak, a koronavírus-járványban rekord szinten van a halálozás.

A covidban “megtizedelt” időskorú lakosság nagy arányban szavazott a Fideszre, míg az előválasztáson részt vevő fiatalok kormánykritikusak

– folytatta a gondolatmenetet. Higgyenek annak, amit látnak és ne a Fidesznek – tette hozzá.

Végül hozzátette: sikerült egy szakértői csapatot megszervezni, így hamarosan jönnek a videós tartalmak és adományokból plakátokat is kihelyeznek majd.

Baleset érte Márki-Zay Pétert, kisebb sürgősségi műtéten esett át