Reagált lánya zaklatási vádjaira Szilágyi Liliána édesapja

Ország

Szerdán osztotta meg a világgal Szilágyi Liliána úszónő, hogy édesapja évtizedekig rettegésben tartotta, testileg-lelkileg megalázta és szexuálisan is zaklatta.

Az interjút D. Tóth Kriszta készített az Elviszlek magammal című műsorában, de Liliána megszólalt az ATV-n és a közösségi médiában is összefoglalta kálváriáját.

Döbbenet! Szexuális és fizikai bántalmazással vádolja az apját Szilágyi Liliána, 25 év után merte elmondani

Az apa, az egykori úszó olimpikon, jelenleg ügyvédként praktizáló dr. Szilágyi Zoltán az Origónak nyilatkozott a vádakkal kapcsolatban, melyeket kategorikusan tagad:

Kedves Liliána!

Hat éve teszed velem, amit teszel, eddig csendben tűrtem. Most, hogy már a húgodat is belekeverted, s mindezt a nagy nyilvánosság előtt, először és utoljára meg kell szólalnom-szintúgy a nyilvánosság előtt. Ezt követően nem kívánok a sajtóban védekezni vagy magyarázkodni, mert amit állítasz, az ellen nem lehet védekezni, hiszen hogyan bizonyítsam, hogy sosem vertelek vagy bántalmaztalak sem Téged, sem édesanyádat, sem húgodat…ugyanakkor az ügyben a kijelentéseid miatt általam indítandó büntetőeljárás során ez várhatóan tisztázódni fog.

Aki valóban ismer engem és Téged, az úgyis tudja az igazat. Bármit is állítasz, szilárdan kitartok a hat évvel ezelőtti elhatározásom mellett, azaz bármennyire is tönkre akarsz tenni ezért vagy azért, illetve bármennyire próbálod magadra irányítani a figyelmet: nem támogatlak tovább anyagilag sem Téged, sem édesanyádat, ennek valódi okát pedig mindketten pontosan tudjátok. Minden egyes hamis szavad egy-egy késszúrás a szívembe, de nagykorú vagy és felelős a saját döntéseidért, cselekedeteidért. Azt csak remélni merem, hogy egyszer, amikor majd szembenézel azzal, hogy mit tettél, Te meg tudsz majd bocsátani magadnak. Addig viszont arra kérnélek – amit már korábban is kértem Tőled-, hogy a Szilágyi név helyett viseld édesanyád családnevét, mert nem hiszem, hogy akár a Te, akár az én vonatkozásomban a továbbiakban bármilyen okból is indokolt lenne, hogy te Szilágyi Liliánának nevezd magad.

Dr. Szilágyi Zoltán

– írta levelében Szilágyi Liliána édesapja.