Orbán Viktor gyerekek kérdéseire válaszolt – azt állítja, sok levelet kap

Ország

Jófejkedős télapót játszott Orbán Viktor advent első vasárnapja alkalmából.

Facebook-videójánál azt írja, több ezer levelet kap, még a legkisebbektől is. Ezekre igyekezett most válaszolni.

Arra a kérdésre, hogy el tudja-e intézni, hogy legyen hó karácsonykor, azt felelte, próbálta, de még nem sikerült. Válaszaiból kiderül még, hogy unokáival egyelőre nem tud társasozni, mert még kicsik, szereti a narancsot a bejglit és a mandarint is, valamint hisz a karácsonyi csodákban.

“A hanuka lángjai a reménységet és a csoda valóságát hirdetik”

A magyarországi zsidó szervezetek vezetőinek címzett levél útján köszöntötte a hazai zsidóságot hanuka ünnepén Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap.

Ahogy a nappalok rövidebbek, az esték pedig hosszabbak lesznek, egyre jobban vágyunk a fényre, a hagyományos finomságokra és a családi körben töltött, örömteli napokra – írta Orbán Viktor.

Az idei évben – folytatta -, amikor egy világjárvány és a népvándorlás hullámai között érkezik meg az ünnep, még szebben ragyognak hanuka lángjai, melyek a reménységet és a csoda valóságát hirdetik.
Engedjék meg, hogy Magyarország miniszterelnökeként tisztelettel köszöntsem Önöket a fény ünnepén – zárta levelét a kormányfő.