Több évre börtönbe zárhatják az Orosz Bernadettet összeverő férfit

Ország

A Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat azzal az 54 éves férfival szemben, aki 2019-ben a bujáki honvéd üdülőben tartott rendezvényen brutálisan megverte barátnőjét.

A támadás után Orosz Bernadett a Facebook-profilján tett közzé fotókat a szinte felismerhetetlenségig összevert arcáról. Posztjában akkor azt írta, bár volt barátja majdnem halálra verte, és az ügyben eljáró nyomozó is arról beszélt a kihallgatás után, hogy „ennyire brutális támadást nő ellen még nem követtek el”, támadóját mégis elengedték – írja a 444.hu.

Végül azért döntött a fotók megosztása és a történet megírása mellett, mert úgy érezte, nincs más eszköz a kezében. A férfi aztán ötmillió forintra perelte a poszt miatt, ezért előállt az a helyzet, hogy a megvert nőnek hamarabb kellett bíróságra mennie állnia rágalmazás miatt, mint a bántalmazónak.

Elképesztő fordulat: beperelte bántalmazója Bernadettet, akit szinte felismerhetetlenre vert össze néhány hónapja

A Nógrád Megyei Főügyészség a férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és két rendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat, amiért szabadságvesztés kiszabására és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a Törvényszék a korábban a férfival szemben elrendelt távoltartást továbbra is tartsa fenn.

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 3 év 6 hónap szabadságvesztés és 4 év közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Fotó: Facebook/Orosz Bernadett