Nyugat-Európában brutális özönvizet okozott az a ciklon, amely a héten hazánkat is eléri

Ország

A hét közepén éri el Magyarországot az a hullámzó frontrendszer, amely helyenként 500 milliméter fölötti csapadékot és villámárvizeket eredményezett Olaszország északnyugati részén és Franciaországban.

Az Időkép cikke szerint

 az olaszországi Cairo Montenotte-ban közel 500 mm, a franciaországi Villefortban 457 milliméter esett rövid idő alatt.

https://www.youtube.com/watch?v=p1lP2jR66N4

A Nyugat-Európában özönvízszerű esőzéseket eredményező frontrendszer a hullámzó frontrendszer, amely a hét közepén nálunk is meghozza az esős őszi időt.

Ez várható a következő napokban

Kedden még kitart a napos idő, majd a késő délutáni, kora esti óráktól nyugat felől növekedni kezd a felhőzet, és este nyugaton elszórtan, majd éjjel a Dunántúlon egyre nagyobb területen alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar is. Hajnalban 5-15, délután 22-28 fokot mérhetünk.

Szerdára egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, így borongósabb, hűvösebb idő jön, sokfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként zivatarra is. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután 13-22 fokot mérhetünk, a keleti tájakon számíthatunk a magasabb csúcsértékekre.

Csütörtökön többfelé készülhetünk kiadós esőre, északkeleten maradhat szárazabb az idő. Délután 11-19 fok valószínű, északkeleten mérhetjük majd a magasabb maximumokat.