Szabó Magda

Termet neveznek el Szabó Magdáról a Csokonai Irodalmi Laborban

Kultúra

A debreceni írónő emlékére Szabó Magda nevét veszi fel a Csokonai Irodalmi Labor Pódiumterme a MagdaFeszt zárónapján. A teremavatón Puskás István alpolgármester mond köszöntőt október 5-én 18 órától.

Ezt követően a Szabó Magda filmen és színpadon című beszélgetésen Mészáros Ibolya, a Csokonai Színház művésze látja vendégül Adorján Beátát, Az ajtó dramaturgját, Dombrovszky Linda rendezőt, forgatókönyvírót, aki Szabó Magda Pilátusát adaptálta filmre, illetve Ráckevei Anna színművészt, aki a Für Elise rendezésére készül.

17 órától online beszélgetésben mutatják be a nemrég elkészült Szabó Magda naptárkönyvet, a PlanAll szériák legegyedibb darabját. A határidő-és olvasónaplóról Porkoláb Gyöngyi társadalmi-kulturális mediátor, a PlanAll évtervező szerkesztője Kubik Anna, Majzik Edit, Ráckevei Anna és Varga Klári színművészekkel beszélget.

A MagdaFeszten hétfőn és kedden is megtekinthető Németh Hajnal Szimultán város című filminstallációja Csokonai Irodalmi Labor Klubtermében.

Puskás István kultúráért felelős alpolgármester október 5-én 10 órakor – tisztelegve a debreceni író életműve előtt – megkoszorúzza a Dóczy Gimnázium falán elhelyezett emléktáblát, valamint ugyanaznap 12 órakor a XIX. Matula Napok rendezvénysorozatának keretében a város nevében koszorút helyez el a debreceni Köztemetőben Szabó Magda szüleinek sírhelyén, ahol az író hamvai is nyugszanak.

A MagdaFeszt programjairól részletesen itt tájékozódhatnak.

1 thought on “Termet neveznek el Szabó Magdáról a Csokonai Irodalmi Laborban

  1. Szabó Magdáról az új színházunkat kellett volna elnevezni, nem ilyen Csokonai “Fórum” marhaságra módosítani!
    Szégyen, hogy Debrecenben ez nem magától érthetődő!
    Nem tudom, hogy kinek volt az ötlete, de nem egy kifejezett észlény az illető…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük