Dobrev Klára nyerte a második miniszterelnök-jelölti vitát egy kutatás szerint

Ország

Az RTL Magyarország megbízásából a Závecz Research 1040 résztvevővel, a vita nézőit reprezentáló mintán, telefonos adatfelvétellel vizsgálta a szeptember 24-én megtartott ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitában résztvevők szereplését – írja az RTLklub honlapjàn.

Aki nem látta a vitát, az a képre kattintva nézheti vissza. Számos izgalmas fordulat várható.  A korábbi televíziós vitától eltérően most számos húsbavágó kérdés is előkerült. Ezúttal már a homoszexualitás és az őszödi beszéd is hevesebb indulatokat váltott ki. a képviselők gyakrabban léptek egymás tyúkszemére.

És! Karácsony Gergely elhatárolódott Tóth Csabától (Zuglói jelenlegi polgármestere) a frissen napvilágot látott kétes vagyoneltitkolási ügy miatt.

 

 

A kutatás három kérdést tartalmazott. Az első az előválasztáson való részvételi szándékot vizsgálta, a második és harmadik pedig a vita kimeneteléről kérdezte meg az emberek véleményét.

Az előválasztáson való részvétel az alábbiak szerint alakult: 63 százalék már volt szavazni, 29 százalék nem volt szavazni, de tervezi, hogy elmegy. A válaszadók 5 százaléka nem volt szavazni és nem is tervezi, hogy elmegy, míg 3 százalék nem adott választ.

A második kérdésre – miszerint a péntek esti vitában ki volt a leginkább meggyőző – a válaszadók 30 százaléka Dobrev Klárát jelölte. A második helyen 25 százalékkal Karácsony Gergely végzett, őt 22 százalékkal Márki-Zay Péter követi. Jakab Péter 10 százalékkal a negyedik lett, míg 7 százalékkal Fekete-Győr András végzett az ötödik helyen. A megkérdezettek 6 százaléka nem adott választ a kérdésre.

A harmadik kérdésre, mindent egybevetve a megkérdezettek 31 százaléka szerint az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek péntek esti vitáját Dobrev Klára nyerte meg. A második helyen 24 százalékkal Karácsony Gergely végzett, a harmadik helyezett 18 százalékkal Márki-Zay Péter lett. 11 százalékkal Jakab Péter a negyedik, 4 százalékkal Fekete-Győr András az ötödik lett. A megkérdezettek 12 százaléka nem adott választ erre kérdésre.

Fotók: RTLklub

Megkezdődött az ellenzéki előválasztás, íme a hajdú-bihari jelöltek és a szavazási helyszínek listája

1 thought on “Dobrev Klára nyerte a második miniszterelnök-jelölti vitát egy kutatás szerint

 1. Szerintem egy nagyon színvonalas műsor/vita volt!
  Mindegyik részvevő alkalmas lehet Orbán leváltására.
  Annyi az észrevételem, hogy Karácsony túl van reklámozva – számomra pedig ő volt a legkevésbé meggyőző!
  Az egyből lejött, hogy két penge-agy van: Fekete-Győr és Jakab. Az ő reakciói voltak a leggyorsabbak, és a legmeglepőbbek is (bár az is igaz, hogy Karácsony kiállás Tóth mögül sokat lökött rajta!)
  Márki-Zay nagyon kellemes meglepetés volt!
  Az én sorrendem: Jakab, Fekete-Győr, Dobrev, Márki-Zay, Karácsony.
  A két funkcionáló polgármesterre nagyon nagy szüksége van a városuknak, maradjanak meg ezen poszton!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük