Orbán szexről és gyerekekről beszélt a parlamentben

Ország

Nem engedünk teret a gyermekekre irányuló semmilyen szexuális propagandának – jelentette ki a miniszterelnök hétfőn a gyermekvédelmi törvény ellen indult kötelezettségszegési eljárással összefüggésben.

Orbán Viktor az Országgyűlés őszi ülésszakának kezdetén, napirend előtt azt mondta,

Brüsszel támadja azokat a törvényeket, amelyek nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, iskolákban és a reklámokban, hivatalosan is felszólította Magyarországot a köznevelési, a reklám- és a médiatörvény módosítására.

“Követeléseik abszurdak és ellenkeznek azzal a magyar közfelfogással, hogy a gyerekek szexuális nevelését kizárólag a szülők határozhatják meg” – fogalmazott.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy ebben a kérdésben a végső szót népszavazáson mondják ki a magyar emberek. Hozzátette: Magyarországon a migrációról és a gyermekvédelemről is az emberek döntenek. Brüsszelben, a migráció- és az LMBTQ-párti országokban ezt sohasem tették meg, ott nem a nép, hanem az elit döntötte el a kérdéseket – hangoztatta.

“Az oltás működik, Magyarország működik”

Az oltás működik, Magyarország működik – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlés őszi időszakának nyitó ülésén. Napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta: a magyar gazdaság repülőrajtot vett, hiszen a második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ami a valaha mért legnagyobb növekedés.

A magyar gazdaság teljesítménye már most meghaladja a járvány előtti szintet, miközben az uniós országok többségében erre még várni kell – mutatott rá. Orbán Viktor közlése szerint a kormány képes lesz a gazdasági növekedés mértékét idén legalább 5,5 százalékos szintre emelni, de a szám ennél akár magasabb is lehet az év végére.

A júliusi adatok szerint a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,7 millió főt – emelte ki, rámutatva: még soha nem dolgoztak ennyien a rendszerváltás óta Magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük