Ötvenszázalékos kedvezményt ad a MÁV a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra utazóknak

Ország

A MÁV-Volán-csoport járatain ötvenszázalékos kedvezménnyel lehet eljutni a vasárnap Budapesten kezdődő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) – közölte a társaság szombaton az MTI-vel. A rendezvény idején különvonatokat és a fővárosi helyszínek között közlekedő transzferjáratokat is indítanak, továbbá szükség esetén több kocsival közlekednek egyes menetrend szerinti vonatok.

A közlemény szerint a MÁV-START és a GYSEV a szeptember 5. és 12. között a NEK-re regisztráltak részére pénztári és fedélzeti jegyváltáskor 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt, online vásárlás esetén 50 százalékos üzletpolitikai kedvezményt biztosít oda- és visszaútra Budapestre a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, Kelenföldre, Kőbánya-Kispestre, Kőbánya-felsőre és Zuglóra. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. Az 1. kocsiosztály esetén a különbözeti díjat meg kell fizetni – írták.

Számos nagyvárosból szervezett csoportok érkeznek, ezért a vasúttársaság szükség esetén több kocsival indítja a frekventált vonatokat.
A kongresszusra utazók könnyebb eljutása érdekében a jövő héten a miskolci és az újszász-szolnoki vonalon közlekedő egyes EuroCity (EC), InterCity (IC), és Agria InterRegió (IR) vonatok Kőbánya-felsőn is megállnak.
A

Volánbusz távolsági és nemzetközi autóbuszjáratai szeptember 5-től 12-ig, a kongresszus ideje alatt is a Népliget és a Stadion autóbusz-állomásra érkeznek. A résztvevők onnan villamossal és metróval utazhatnak a rendezvény helyszíneire. Transzferjáratokkal lehet majd utazni a Hősök terén vasárnap tartandó ünnepi megnyitóra, a Hungexpón zajló jövő heti eseményekre, a jövő szombati margitszigeti családi napra és az aznapi Kossuth téri ünnepélyes szentmisére, továbbá a Hősök terén jövő vasárnap tartandó pápai záró szentmisére.

Kitértek arra: az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ideje alatt közlekedik az a matricás villanymozdony, amelyet Erdő Péter bíboros 2019. május 28-án áldott meg a Vasúttörténeti Parkban. A vasúttársaság ezzel a mozdonnyal tiszteleg az egyházi világesemény előtt.