Lakásokba is becsengetnek a fideszesek az ellenzékellenes petícióval

Ország

Ha Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely a kormányzás közelébe kerülne, akkor újra megszorításokba kezdenének; ez Budapesten már most látható – hangsúlyozta a KDNP frakciószóvivője szombaton Budapesten.

“Programjukban világosan látszik, hogy adóemeléseket terveznek, és ezzel veszélybe sodornák a rezsicsökkentést és az adócsökkentés politikáját” – mondta Nacsa Lőrinc a két kormánypárt álláspontját közölve.

A Fidesz-KDNP szóvivője a III. kerületben, a Vörösvári úti piacnál felállított aláírásgyűjtő standoknál tartott sajtótájékoztatón elmondta: országszerte több száz helyen folytatódik a hétvégén is a “Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony!” petíció aláírásgyűjtése.
A kormánypárti politikus kiemelte: sokan aláírják a petíciót, mert emlékeznek rá, hogy a “Gyurcsány Ferenc vezette baloldal milyen terheket rakott a vállukra 2010 előtt”.

Gyurcsány Ferenc 2007. február 15-én vezette be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, és ezzel fizetőssé tette az egészségügyet – mondta a politikus, hozzátéve: ezt a Fidesz-KDNP csak népszavazással tudta megakadályozni.

Ezzel sem ért véget a terhek növelése: “Gyurcsány Ferencék megszorítást, megszorításra halmoztak” – fogalmazott Nacsa Lőrinc, kifejtve: 2009-ben 20 százalékról 25 százalékra emelték az áfát, és ezzel “egekbe emelték” a rezsiárakat. 2010 előtt duplájára emelték a villamosenergia és háromszorosára a gáz árát. Az egész Európai Unióban Magyarországon volt a legdrágább a villamosenergia és a gáz ára – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, hozzáfűzve: ezt a folyamatot fordította vissza a Fidesz-KDNP által kezdeményezett rezsicsökkentés.

“Mutassuk meg Gyurcsányéknak, hogy nem kérünk a 2010 előtti terhekből, nem kérünk a baloldal megszorító politikájából” – jelentette ki Nacsa Lőrinc, aki sajtótájékoztatója végén egyúttal arra kért mindenkit, hogy minél többen írják alá a “Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony! petíciót.

Erre az odagyűlt érdeklődők megtapsolták Nacsa Lőrincet. A sajtótájékoztató végén Nacsa Lőrinc, valamint a Fidesz-KDNP két választókerületi képviselő-jelöltje Bús Balázs és Gór Csaba is aláírta a petíciót. A Fidesz-KDNP szóvivője kérdésre válaszolva elmondta: az első két hétben közterületeken gyűjtik az aláírásokat, utána pedig otthonaikban is felkeresik az embereket, hogy írják alá a petíciót.