Hadházy kiszúrta: Orbánék gépe leszállhatott Horvátországban Rómába menet és jövet

Ország

Mint megírtuk, római ̶v̶a̶k̶á̶c̶i̶ó̶r̶a̶ hivatalos útra vitte feleségét és két gyermekét Orbán Viktor. A családot az olasz főváros egyik éttermében fotózták le csütörtökön.

Miután napvilágot láttak a felvételek, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken közölte, Orbán a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz részt, amelyet minden esztendőben Rómában és az olasz főváros közelében fekvő Frascatiban tartanak meg.

Hadházy Ákos független képviselő, és hobbirepülős egy kicsit részletesebben utánanézett a kiruccanás körülményeinek, és érdekes dolgokat fedezett fel. Egy repüléseket figyelő oldalra hivatkozva azt írja, Orbánék egy katonai géppel repültek Rómába, és

a miniszterelnöki családot római vakációra szállító “honvédségi” luxus jet a hazaúton minden jel szerint TITOKBAN LESZÁLLT A HORVÁT TENGERPARTON ZADARBAN. AZ ODAÚTON PEDIG SZINTÉN TITOKBAN BRAC SZIGETÉN VEHETETT FEL UTASOKAT

– írja Hadházy.

Megállapításait szerint az igazolhatja, hogy a repüléseket követő oldalon egyértelműen látszik, hogy a Rómából 11.48-kor felszálló, 607 lajstromjelű Falcon7X luxus jet az Adria fölött elérte a 30000 láb utazó magasságot. Majd rövidesen süllyedni kezdett és 12000 láb magasan 12.07-kor KIKAPCSOLTA A TRANSZPONDERT (JELADÓT). EZUTÁN 40 PERCCEL ZADART ELHAGYVA KAPCSOLTÁK BE ismét az azonosítást, majd 33000 lábig emelkedve utazott tovább Ferihegyre tartva, ahol 40 perc múlva már landoltak is.

Tegnap írtam az odaútról, de akkor még sajnos nem vettem észre, hogy az odaúton Brac sziget repülőtere fölött ugyanilyen esemény történt

– írja Hadházy.

A magasságvesztésnek és a jelentős időveszteségnek lehetne oka valamilyen műszaki oka is, de természetesen sokkal valószínűbb, hogy odafele Brac szigetén, visszafelé pedig Zadarban landolt egy villámgyors kitérőre a gép, hogy utasokat vegyen fel/tegyen le majd induljon azonnal tovább.

Hétfőn kérdéssel fordulok az Honvéd Utazási Irodához, hogy történt-e az úton repülési esemény, technikai hiba, ha nem, akkor mi volt az oka a kitérőknek. Azt is fontos tisztázni, hogy miért kapcsolták ki a pilóták a transzpondert (ezzel valamennyire veszélyeztetve a biztonságot is), utasította-e őket valaki erre. Továbbá természetesen rákérdezek, hogy kik voltak a repülőn és milyen célból. A római vendéglőben lefotózott miniszterelnöki család repülőútja enélkül is komoly kérdéseket vet fel. A “hivatalos út” célja enélkül is sántít.

A miniszterelnökség szerint ugyanis Orbán a katolikus törvényhozók konferenciájára utazott ki feleségével és gyerekeivel. Erről azonban a fotó nyilvánosságra hozása előtt semmit nem kommunikáltak. Ráadásul Novák Katalin fotózkodott a pápával, Orbánról azonban nem jelent meg fotó a kongresszusról. Orbánról egyetlen fotó jelent meg, ahol egy lépcsőn ülve beszélget Novák Katalinnal és egy kis olasz fasiszta párt vezetőjével. Ez a római családi kiruccanás így biztosan egy hungarikum.

A képviselő szerint a honvédségnek sok mindent tisztáznia kell, persze ha nagy nehezen válaszolnak is majd, akkor is titoktartást fognak követelni. Így egyelőre csak sejteni lehet, mi történhetett: Budapestről Novák utazott hivatalos útra Rómába, de ha már ott repült el, Bracban felvette az ott nyaraló miniszterelnököt és kedves családját.

Mivel a fotó lebuktatta őket, szóltak a kis fasisztának, hogy gyorsan mentsék meg Európát és a helyzetet. Majd hazafelé Zadarban lerakták a miniszterelnöki családot, hogy folytassák a nyaralást (hajókázást?)

Ezzel a repülővel amúgy kb 9 millióba kerül egy ilyen út, de ha valóban Novák utazott vele, akkor ” csak” a horvát tengerpart és Róma közötti szakaszon használhatták családi nyaralásra, írja az egykori fideszes politikus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük