Karácsony Gergely kövérnek és alacsonynak nevezte Orbánt, majd bocsánatot kért

Ország

Az Economist készített interjút Karácsony Gergellyel, mint Orbán Viktor lehetséges kihívójával.

Budapest főpolgármestere többek között azt mondta a miniszterelnökről, hogy

ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok.

Ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy végigvették a kettejük közötti különbségeket. Mint például: Orbán elsősorban a vidékre támaszkodik, totális kontroll alatt tartja a pártját, és stadiont építtet a falujába. Karácsony viszont a fővárost vezeti, hatpárti együttműködés eredményeként jutott hatalomra, és az atlétikai stadion ellen kampányolt.

Karácsony Gergely később megbánhatta kijelentéseit, mert Facebook-posztjában így mentegetőzik:

Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna.

Mert tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet. Sajnálom, hogy az a látszat keletkezhet most, mintha ezt nem tudnám, pedig nagyon is tudom, és ehhez tartom magam. Elnézést kérek mindazoktól, akik a rossz tréfámat sértőnek találják, igazuk van.

– mondta annak kapcsán, hogy sokan nem értettek egyet azzal, hogy a testi adottságai miatt tett megjegyzést a miniszterelnökre.

Nem beszélve arról, hogy a visszafogottság amúgy is indokolt, hiszen magam is egyre kevésbé sikeres küzdelmet folytatok a vékonyság megőrzéséért.

– tette hozzá.

Fontos is, hasznos is, megtisztelő is olyan jelentős orgánumnak nyilatkozni, mint a világszerte befolyásos The…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. május 7., péntek