Feljelentették a mentősöket, mert megálltak ebédet venni

Ország

Különös lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz a húsvéti ünnep alatt, amiben egy férfi sérelmezi, hogy szolgálatot teljesítő mentősök ebédet vásároltak.

Erről fényképet is mellékelt a felháborodott panaszos, amin az látszik, ahogyan a mentőegység egyik tagja (a kötelező távolságot tartva) hamburgert kér elvitelre egy Szentendrei úti büfénél.

Az Országos Mentőszolgálat közleméyne szerint az életmentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát vagy befolyásolta a “bevonulás” útvonalát. A panasz szerint ez hosszú percekig tartott, (a mentő fedélzeti számítógépe alapján) valójában mindössze 1 perc 51 másodpercet vett igénybe.

A vizsgálat ráadásul azt is feltárta, hogy a mentősök ugyan megvásárolták a kifogásolt hamburgert, állomáshelyükhöz érve azonban riasztást kaptak, így elfogyasztani csak jóval később tudták ebédjüket. A panaszra végül az Országos Mentőszolgálat főigazgatója maga reagált. Válaszában (a tények ismertetése után) megértést kért a frontvonalban küzdő mentődolgozók irányába, akik áldozatos munkájára a jelenlegi hatalmas terhelés mellett is számíthat a lakosság.

1 thought on “Feljelentették a mentősöket, mert megálltak ebédet venni

  1. Nagyon szomorú, hogy ilyen nem normális emberek is léteznek. Ezeknek semmi sem jó, de egyébként is foglalkozzon mással. A mentős is ember és éhes lehet. A bejelentőnek kellene a helyükben lenni, valószínűleg hasonló esetben felháborodna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük