Hiába beszélt Orbán, ismét Dubajba repült a kormány kedvenc luxusgépe

Ország

Pénteken délelőtt Dubajba repült Budapestről az OE-LEM lajstromjelű magángép, amely a NER egyik kedvenc gépe – írja a 24.hu.

A Bombardier Global 6000 útját már nem jelezték a szokásos módon a nyilvános nyomkövető oldalak, mert a repülő a múlt héten felkerült a letiltott gépek listájára. A letiltás viszont nem jelenti azt, hogy az adott gép teljesen eltűnik a radaroldalakról. Az oldalak a levegőbe emelkedést követően továbbra is jelzik és követik a letiltott repülőket is, a különbség csak az, hogy a lajstromjel helyett „blocked” jelzéssel tüntetik fel a légiforgalom többi résztvevője között.

A kormányzati luxusgépet azt követően tiltották le a radarokról, hogy egy újságíró megpróbálta kideríteni, kit szállított a gép haza a Maldív-szigetekről. Az Alfahír munkatárást egy darabig üldözték is a NER biztonsági emberei.

Ki akarta deríteni egy újságíró, hogy ki landolt Orbánék luxusgépével – menekülnie kellett

Az eset azért is pikáns, mert Orbán Viktor múlt heti Kossuth-rádiós interjújában a Maldív-szigeteket és Dubajt emelte ki, mint ahonnan a veszélyes vírusmutációkat behozhatják Magyarországra az oda utazók.

Ezeket az utakat halasszák el, mert olyan mutánsokat hozhatnak haza, amik bajba sodorhatnak másokat

– mondta egy hete Orbán.