Mi lesz az omladozó Faraktár utcai híddal? Reagált a Közút

Helyi hírek

Hullik a vakolat a Faraktár utcai hídról – vetették fel a Debrecenben Hallottam csoportban. A bejegyzést ugyan törölték, ám a jobbikos Herpergel Róbertet nem hagyta nyugodni a téma.

A helyszínen fotókat is készített, majd kérdőre vonta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy mikor óhajtanak valamit tenni, mielőtt nagyobb baj történik.

Lassan darabokra hullik a Faraktár utcai felüljáró

A Közút válasza Herpergel szerint ködös, íme a szöveg változtatás nélkül:

Társaságunk minden évben előre meghatározott költségvetési forrásokból láthatja el éves üzemeltetési és fenntartási feladatait. Ezen felül az út- és hídfelújítási munkák külön, többnyire országos programokon keresztül valósulhatnak meg. Ezen beruházásokhoz elengedhetetlen a részletes előkészítő munka, ami a debreceni Faraktár utcai felüljárónál is megtörtént. A teljes körű felújításhoz szükséges kiviteli tervek elkészültek. A hídon a tervezett felújítások a beruházáshoz szükséges források rendelkezésre állása után indulhatnak el.

Addig is társaságunk minden rendelkezésére álló eszközzel azon dolgozik, hogy a felüljárót a közlekedők balesetmentesen használhatják. Fontos rögzíteni, hogy a híd szerkezetén keletkezett korróziós leválások miatt a híd nincs életveszélyes állapotban. A híd tartószerkezetén a korrózió okozta leválások a híd teherbíró képességét egyelőre nem befolyásolták, korlátozások bevezetésére nincs szükség. A hidat negyedévente ellenőrizzük, ez pont pár hete történt meg, akkor lehulló daraboknak nem volt jele. A jelenlegi leválás valószínűleg az elmúlt időszak rendkívül változékony időjárásának köszönhető. A híd szelvényezés szerinti jobb szegélye alá acéldrót védőhálót szereltünk fel két évvel ezelőtt. Hasonló hálót a másik oldalra is felszerelünk a szükséges szakaszokra. Ezen túl 2020-ban betonkorrózió késleltető impregnáló anyagot szereztünk be, mellyel a debreceni mérnökségünk lekezelte a szükséges felületeket, ezeket a beavatkozásokat folytatjuk idén is.

A híd teljes körű felújításáig a közlekedők türelmét és megértését kérjük, társaságunk kiemelt figyelmet fordít a híd állapotára, hogy azt a közlekedésben résztvevők biztonsággal használhassák a jövőben is.

Ezek szerint nincs nagy baj, türelem, debreceniek!