Talált csecsemő Szolnokon: előkerült az apa, és elmondta, csak meg akart szabadulni a babától

Ország

Csecsemőt talált egy fiatalember szerdán Szolnokon egy bokorban egy Délibáb úti üzletnél – írta közösségi oldalán a Szolnok TV.

Frissítés: Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon

Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel, miután több hírportálon is megjelent, hogy egy férfi újszülöttet talált a Tisza-parti megyeszékhelyen.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy szolnoki kórház biztonsági őre tett bejelentést szerda délelőtt arról, hogy egy férfi az intézménybe vitt csecsemőről azt állította, hogy találta.

A rendőrök az adatgyűjtés során kétséget kizáróan megállapították, hogy a férfi a csecsemőt nem találta, hanem a saját gyermekét vitte be. Azért nem a valóságot közölte az apa, mert a kislányt nem kívánták megtartani és szülői mivoltukat ily módon szerették volna eltitkolni – írták a közleményben. Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást.

————————————————————————————

A helyi televízió információi szerint a kislányt a szolnoki MÁV-, majd a Hetényi Géza kórházba vitték, állapota jó, nem hűlt ki. A csecsemő anyja gondosan elkötötte a köldökzsinórt és takaróba bugyolálta az újszülöttet, aki vélhetően megtalálása előtt öt órával született.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy az ügyben kiskorú veszélyeztetése miatt büntetőeljárás indul.