Itt a nagy kibékülés! Gyurcsány Ferenc lángosozott egyet a momentumosokkal

Ország

Néhány napja komoly összezördülés történt Gödön a DK és a Momentum között egy hangfelvétel miatt.

A balhé begyűrűzött a pártok vezetői szintjeire is, Fekete-Győr András egy balatonőszödi poszttal fricskázta meg Gyurcsány Ferencet, aki válaszul kávézni hívta a Momentum elnökét.

Az ellenzéki együttműködés egyik feltétele: NEM MANIPULÁLUNK hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából….

Közzétette: Fekete-Győr András – 2020. augusztus 7., péntek

A találkozó összejött, közös lángosozás lett belőle, és nagy békülés. Gyurcsány aláírta a momentumosok szabad strandokat követelő petícióját is.


Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Fekete-Győr András így összegezte a találkozó eredményét:

Köszönöm Gyurcsány Ferencnek, hogy átkompozott Tihanyba, és ő is aláírta a “minden balatoni településen legyen szabadstrand!” kezdeményezésünket! A balatoni rablóprivatizációnak véget fogunk vetni azért, hogy a magyar tengerhez ne csak milliárdos oligarchák, hanem a magyar fiatalok, a magyar családok, és a magyar nyugdíjasok is hozzá tudjanak férni és ki tudják élvezni!

Ami pedig Göd sorsát és jövőjét illeti, a balatoni munkám elvégeztével rögtön nekiállunk a helyzet feloldásának. Örülök annak, hogy ebben a DK elnöke is partnernek mutatkozik.

De mi ez a DK-Momentum-balhé?

A Demokratikus Koalíció állítása (2020. augusztus 4.): Hangfelvétel bizonyítja, hogy Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere fideszesre akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit.

A Momentum reakciója (2020. augusztus 5.): A hangfelvétel manipulált, Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket, és minderről ők is küldtek egy részletet egy beszélgetésből, állításuk szerint az eredetit, amit itt lehet meghallgatni.

A Demokratikus Koalíció  közleményt adott ki arról, hogy szerintük hangfelvétel bizonyítja, hogy a gödi momentumos polgármester fideszesre akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit.

A DK a levélhez mellékelt is egy alig félperces felvételt, amelyben állításuk szerint Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere arról beszél, hogy

a Momentum országos vezetésével egyeztetve le kívánja váltani a szövetséges pártok (LMP és DK) alpolgármestereit, és helyettük a Fidesz önkormányzati képviselőjét nevezné ki alpolgármesternek a városban.

A DK azt is állította, hogy a hangfelvételen Balogh kijelenti, hogy a jövőben nem kíván együtt dolgozni a választást vele közösen megnyerő ellenzéki pártok által jelölt alpolgármesterekkel, hanem helyettük egy fideszes (Pintér György), egy momentumos (Andrejka Zombor) és egy független (Hlavács Judit) képviselő alpolgármesteri kinevezését támogatja, mondván, bennük „bízik annyira, hogy rájuk tudná bízni” az alpolgármesteri feladatokat és az általa kívánatosnak tartott alpolgármesterek között első helyen a Fidesz képviselőjét javasolta.

Momentum: A DK manipulált hangfelvételt tett közzé

Szerda reggel a Momentum is kiadott egy közleményt, amelyben azt állították, hogy a DK manipulált hangfelvétellel támadja Göd polgármesterét, és a párt által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket. A Momentum ugyancsak közzétett egy hangfelvételt, amelyről azt írták, hogy az az április 6-i beszélgetésről készült hanganyag eredeti verziója – a felvételt rövidebb, illetve hosszabb változatban is közzétették.

A Momentum szerint a hangfelvétel bizonyítja, hogy a DK által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket. Ezen a felvételen arra a kérdésre, hogy „Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?” Göd polgármestere úgy válaszol: „Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit, Andrejka Zombort, Hlavács Juditot. Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem nem a Pintér Gyurit mondjátok.”

A Momentum a közleményében hozzátette: őszintén remélik, hogy a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.