Händel oratóriuma a Szent Anna Székesegyházban

Kultúra

Händel Messiás című oratóriumának előadására készülnek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói. A művet a Szent Anna Székesegyházban mutatják be február 29-én, szombaton 19:30-tól.

A mű karácsonyi részéből tavaly már hallhatott egy válogatást a közönség az adventi rendezvénysorozat keretében a Református Nagytemplomban, ezúttal pedig egy átfogó, 70-80 perces keresztmetszetet mutatnak be a hallgatók.

„Az általunk felfűzött áriák és kórustételek sora a Messiásról szóló jövendölésektől fogva a megtestesülés misztériumán át vezet el minket a húsvéti feltámadás gondolatköréig” – mondta Bolyky Zoltán, az előadás karmestere.

Az előadáson énekes szólistaként is az intézmény növendékei kapnak fellépési lehetőséget: Kapi Zsuzsanna, Standi Szilvia, Takács Lilla (szoprán), Szilágyi Szilvia mv. (alt), Grega Csaba (tenor), Andrássy György (bariton).

A Török Ágnes irányításával működő Canticum Novum Kamarakórust és a DE Zeneművészeti Kar Szimfonikus Zenekarát ezúttal is Bolyky Zoltán vezényli majd.

A debreceni koncertet követő napon, március 1-jén Budapestre utazik a produkció, melyet a mindössze négy esztendeje felszentelt, különleges kialakítású Gazdagréti Szent Angyalok Plébánián hallhatnak az érdeklődők 18 órai kezdettel.

Fotó: pixabay