Kósa Lajos Tatabánya

A brüsszelezéssel turnézó Kósa Lajos fürdőzik a népszerűségben

Helyi hírek

Magyarország “szuverenitását” (igazából az Orbán-kormány lopásait) igyekszik a gonosz belga fővárossal szemben megvédeni egy fideszes politikusokból verbuválódott csoport. Hajdú-Bihar megyét Kósa Lajos képviseli.

A túlságosan nagydobra nem vert esményekre a szervezők igyekeznek szelektált (a Fidesz irányába erősen elkötelezett) közönséget verbuválni, hátha sikerül őket meggyőzni arról, hogy töltsék ki Orbán újabb uszítással és néphülyítéssel teletűzdelt úgynevezett “nemzeti konzultációját”.

Kósa Lajos és barátai Facebook-bejegyzései szerint a debreceni politikus Kocsis Máté látogatását követően legalább öt egyéb településen hergelte “Brüsszel” ellen közönségét.

Ilyen volt a buli Tatabányán:

Kósa Lajos Tatabánya

Kaposváron áhítattal hallgatták:

Kósa Lajos Kaposvár

Országjárás Békésszentandráson:

Kósa Lajos Békésszentandráson

Bátonyterenyén elromlott a fűtés?

Kósa Lajos Bátonyterenyén

A csurgóiak is megkapták a szellemi táplálékot:

Kósa Lajos Csurgón
Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke beszél a nemzeti konzultációról tartott csurgói lakossági fórumon 2023. december 2-án. MTI/Vasvári Tamás

Ezzel traktálta Kósa a csurgóiakat

A szuverenitás a magyar nemzet egyik legféltettebb kincse, Magyarország történelmi értelemben mindig akkor volt sikeres, amikor szuverén volt – hangsúlyozta a Fidesz alelnöke, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke Csurgón szombaton.

Az MTI beszámolója szerint Kósa Lajos a somogyi városban a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórumon azt mondta: a szuverenitásért folytatott harc Magyarország egész történelmén átível.

Még nem volt olyan birodalom, amellyel Magyarország jól járt volna, az oszmánok, az osztrákok, a németek és a szovjetek ellen is küzdött a szuverenitás megmaradásáért – tette hozzá.

Úgy vélte, ezek a harcok ha nem is voltak mindig sikeresek, későbbi történelmi sorsfordulóknál beigazolódott, hogy nem voltak teljesen eredménytelenek sem, hiszen a kiegyezés nem jött volna létre az 1848-1849-es szabadságharc nélkül, a rendszerváltozás pedig “1956 nélkül nem lett volna az, ami”.

Kósa Lajos felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy “a szabadságunkat nem a szüleinktől örököltük, meg kell érte küzdeni, minden generációnak újra és újra magának kell kivívna”.

A kormánypárti politikus kitért arra, hogy a világ befolyásolásáért óriási a küzdelem. Az egyik oldalon leginkább az Egyesült Államok által képviselt globalisták állnak, a másikon azok az erők, amelyek nemzeti alapon gondolják a világ sorsának szervezését.

“Nekünk, magyaroknak a globális megoldásokkal volt tapasztalatunk, több a kelleténél; az ezeréves történelmi tapasztalatunk az, hogy jobb, ha szuverének vagyunk, s magunk intézzük a sorsunkat” – jelentette ki.

Felidézte, hogy amikor Magyarország belépett az Európai Unióba, lemondott a szuverenitása egy részéről, ugyanakkor problémát jelent, hogy az unió a Junker-bizottság óta nem a szerződések őre, hanem “lopakodó jogalkotással egyre-másra harap bele a tagállamok szuverenitásába, olyanokba is, amiket nem adtak át”; ilyen a migráció, az oktatás és a gyermeknevelés.

Magyarország nem mondott le az oktatásról, a gyermeknevelésről, “azt mi, magunk akarjuk meghatározni, miközben az unió azzal fenyeget, hogy mindenfajta eljárásoknak vet alá, mert nem teljesítettük az elvárásait”.

Kósa Lajos a fórumhoz kapcsolódó sajtótájékoztatón azt hangoztatta: Magyarország kitart a gyermekvédelmi törvény mellett. “Azt gondoljuk, a szülőktől nem lehet elvenni azt a jogot, hogy a gyermekük neveléséért mindenfajta tekintetben felelősséget viseljenek.”

A migrációról azt mondta, hogy az káros, meg kell állítani. Főként a gázai háborúval és Magyarországot kivéve az európai nagyvárosokon végigsöprő antiszemita tüntetésekkel egész Európa ráébredt: lehullt a lepel, szó sincs arról, hogy integrációra vágyó dolgos tömegek keresik a lehetőséget az európai társadalmakba való beilleszkedésre – fejtette ki.

Kósa Lajos az orosz-ukrán háborúról szólva felvetette, hogy az uniónak újra kellene gondolnia az Ukrajna-politikáját, és hozzáállását a háborúhoz, mert Oroszországot nem sikerült megfosztani a háború folytatásának képességétől.

Az orosz gazdaság növekedett, az európai gazdaság halálos csapást kapott a szankciókkal összefüggésben, hiszen “ma az energia négyszer annyiba került, mint amikor az oroszoktól vettük”, ráadásul a mostani energiamix súlyosan ellentmond a zöld átállásban megfogalmazott elveknek, sokkal nagyobb környezeti terheléssel állítjuk elő azt az energiát, amit korábban – közölte.

Szavai szerint amíg az uniónak nincs új stratégiája, csak egyet érünk el, hogy “százezerszámra halnak meg emberek a fronton, és a szemünk láttára pusztul Ukrajna”.

Kósa Lajos a parlament előtt lévő szuverenitásvédelmi törvénycsomagról azt közölte: az elmúlt időszakban derült ki, a magyar ellenzéket korábban sokmilliárd forinttal finanszírozta az Egyesült Államok, ám egyetlen ország sem tűri, hogy külföldről avatkozzanak be a választási kampányába. Ezt mindenhol tiltják, korábban nálunk is volt ilyen tilalom, de nem volt hozzá büntetőjogi konzekvencia – jegyezte meg.

A Fidesz-alelnök kiemelte, a nemzeti konzultáció kulcskérdés, mert a demokrácia lényege megkérdezni a választókat, miként látják a problémákat, az életüket, és “az ő véleményüknek, a válaszaiknak megfelelően próbálják a magyar érdekeket képviselni az unióban, a NATO-ban meg egyébként a világban”.

Szászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője a fórumon azt hangoztatta, hogy “a veszélyek, a nagy kihívások korát éljük”. A koronavírus-járvány után, az orosz-ukrán háború időszakában, gazdasági nehézségek közepette felerősödtek a magyar szuverenitást megkérdőjelező “brüsszeli és környékbeli” próbálkozások, ezért indult el a nemzeti konzultáció – fogalmazott.
A politikus arra biztatott mindenkit, töltse ki a konzultációs kérdőívet.