Debreceni nemzeti oltóanyaggyár

Megépül valaha a nemzeti oltóanyaggyár Debrecenben? Itt a kormány válasza

Helyi hírek

Varga Zoltán (DK) a Debrecenbe tervezett nemzeti oltóanyaggyárról kérdezett a parlament hétfői ülésén, arra hivatkozva: a gyárnak már egy éve termelnie kellene, azonban leálltak az építéssel, a költségek viszont egyre nőnek. Megépül-e valaha a nemzeti oltóanyaggyár, mit terveznek ott gyártani és milyen munkát végzett tavaly a 22 alkalmazott 321 milliónyi munkabérért? – kérdezte. Azt is felvette:

Debrecenben “közszájon forog”, hogy a beruházás pusztán a Fidesz egy újabb kifizetőhelye, és a milliós fizetéseket jórészt “fideszes feleségek, szeretők, barátnők és hozzátartozók” veszik föl.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára “ízléstelen, minden alapot nélkülöző baloldali vádaskodásnak” nevezte a képviselő szavait.

Kijelentette: a beruházást a Debreceni Egyetem valósítja meg, az épületcsarnok héjszerkezete 2022 decemberére elkészült, jelenleg a gyártóberendezések beszerzése zajlik. A munkálatok az ütemezésnek megfelelően zajlanak, a gyár fel fog épülni – mondta.

Egyelőre csak a gaz nő a debreceni “Nemzeti Oltóanyaggyár” telephelyén