Varga Zoltán DK

“Táskás emberek” akarják felvásárolni az egyik debreceni városrész ingatlanjait – Papp Lászlót figyelmeztette a DK

Helyi hírek

Szepes eddig is mostohagyermeke, „nemszeretem városrésze” volt Debrecen Fideszes helytartóinak. A szeméttelep, a repülőtér, ma már az Orbán-mánia, az épülő kínai jövőt pusztító akkumulátorgyár közvetlen közelében tengődő település infrastruktúrája leginkább az ötvenes éveket idézi – írja közleményében Varga Zoltán DK-s országgyűlési képviselő.

Varga szerint az itt élők nem csak a terjeszkedő kínai akkugyár miatt rettegnek, ugyanis “immár hónapok óta, Debrecen fideszes helytartója nevében táskás emberek járják a település házait, mérik azokat fel, majd tesznek (ár)ajánlatot azok megvételére”.

A városrész, melynek lakóitól ugyanúgy adót szed a városvezetés, mint a Nagyerdőn élőktől, melynek polgárai legalább annyira jóravaló emberek, mint akiknek a gyereke a puccos debreceni nemzetközi iskolába járhatnak, az útfelújítás mellett is többnyire egy nyomtávú, aszfaltot csak nyomokban tartalmazó úton, méteres kátyúkat kerülgetve, tengelytörést kockáztatva közelíthető meg

– írja Varga, videót is mellékelve a szepesi útviszonyokról:

Az ellenzéki képviselő úgy tudja, az állítólagos ajánlatok az itt élők szerint köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, általában pimaszul alacsony értéket jelölnek meg, milliókkal, sok esetben akár tízmilliókkal is kevesebbre taksálva az általuk felmért(?) ingatlanokat. Abban az esetben, ha a tulajdonos esetleg független szakértőhöz fordul, és az így rendelkezésére álló szakvélemény birtokában száll vitába a sajátságos módon elkészült hivatali ajánlattal, úgy a korrekt felülvizsgálat helyett nyílt fenyegetés rendre a hivatalos reakció: “ha hőbörögsz, semennyiért nem vesszük meg” – írja a DK-s képviselő.

Kemény kérdések Debrecen önkormányzatához és a CATL-hez: “Ki vállal felelősséget az emberekért, a családokért?”

Az itt élők rettegnek. Eddigi életüket, viszonylagos nyugalmukat féltik. Joggal, hiszen elhangzott már az is többször a rájuk uszított “szakértők” szájából, ha szólni, panaszkodni mernek, hát kisemmizik őket, akkor még annyit sem kapnak, mint amit eddig ajánlottak

– közölte Varga Zoltán, aki nyomatékosan felhívta Debrecen “Debrecen-ellenes polgármesterének” figyelmét, hogy el a kezekkel a Szepesen élőktől!

“Elég volt a fideszes tempóból, a maffiamódszerekből! Fejezzék be a tisztességes debreceniek fenyegetését-kisemmizését”

– dörrent rá Papp Lászlóra a DK-s politikus.