Felföldi József debreceni márkaboltja

Újra van Debrecenben is édességboltja Felföldi Józsefnek – elárulta, miért kellett már többet is bezárnia a városban

Helyi hírek

Július 5-én, szerdán megnyitotta kapuit a több mint három évtizedes múlttal rendelkező Felföldi Édességgyártó debreceni márkaboltja – derül ki a tulajdonos Facebook-posztjából. Felföldi József üzletének átadására Papp László polgármester is hivatalos volt.

A debreceni vállalkozó azt írja, a polcokon helyet kap majd a világszerte ismert Quick Milk varázsszívószál minden íze, a Classic Kitchen konyhakész süteményalapjai, a Mira Well csokis perecei és a müzligolyói, a diétázók és sportolók nagy kedvence: a Let’s Cheese minden íze, az innovatív édességek, melyekkel egykor a Felföldi berobbant a külföldi piacokra, s persze rengeteg kézműves termék, különleges külföldi ínyencség, na meg mentes finomságok azoknak, akik bűnmentesen bűnöznének.
Felföldi József és Papp László
A polgármester is hivatalos volt a megnyitóra. Facebook/Papp László
Felföldi József felidézi, korábban kétszer is volt már boltja Debrecenben, de az egyik a város peremén nem volt életképes, a másikat pedig állítása szerint a fia kaszálta el:
Azt mondják, három a magyar igazság, plusz egy a ráadás. Nos, ez az én nagy álmom esetén most valóban igaznak bizonyul, ugyanis negyedik alkalommal futok neki az édességbolt-nyitásnak. Először Budapesten nyitottunk üzletet, de azt annak idején – a kezdeti siker után – letarolta a gazdasági válság. Néhány év szünetet követően újra álmodni kezdtünk, ekkor már a fiammal. Hatalmas lelkesedésünkben gyorsan nyitottunk egy kis üzletet Debrecen peremkerületén, ami ugyan szép volt, jó volt, de nem ott volt, ahol lennie kellett. Ezt felismerve bezártuk a kisboltot, és megnyitottuk az új, hatalmas, széles kínálatú üzletünket a város szívében. Az üzlet hatalmas sikert aratott, és beigazolta, hogy az álmom életszerű, hogy igenis kell egy ilyen gourmet édességbolt Debrecennek, s talán máshol is sikert aratna egy hasonló kincsesdoboz. Ezt a harmadik próbálkozást végül a saját fiam kaszálta el, akivel időközben megromlott a viszonyom, kiderült ugyanis, hogy szeretne kisemmizni, kitenni a saját cégemből. A márkaboltot jóhiszeműen az ő nevére írattam, ő volt a tulajdonos, így hiába én tettem bele a pénzt, az ötletet, a terméket, mégis megtehette, hogy eladta másnak azt, amit olyan aprólékos gonddal összeraktam
– olvasható Felföldi József Facebook-bejegyzésében.

Kapcsolódó:

Felföldi József: még a debreceni városvezetésben is van olyan, aki nem szeretne akkumulátorgyárat

Felföldi József szerint a világ leggazdagabb embereinek csaknem fele zsidó, és lenne mit tanulnunk tőlük

“Vérzik értetek a szívem” – Ezt üzeni a megszívatott kisadózóknak a debreceni nagyvállalkozó, Felföldi József