Jókuti világevő andrás debrecziner

Debrecziner Gourmet fesztivál 2023 – a program

Gasztro Helyi hírek Party Zone

Június 16-18. között a 7. Debrecziner Gourmet Fesztivál szabadtéri kóstolója költözik Nagyerdő árnyas lombjai közé.

A Master Good támogatásával létrejövő gasztrofesztiválra az ország minden tájáról érkeznek éttermek és bisztrók Debrecenbe, akik mellett fenséges cukrászdák, izgalmas kisüzemi sörfőzdék, speciality kávépörkölők is megmutatják, mit tudnak a legjobbak. Idén a gasztronómiai kínált mellett a zenei felhozatal is erős, hiszen a könnyed nyári hangulathoz passzoló Orpheum Madams: Swing & Love, majd szombaton a Konyha zenekar, míg vasárnap a Blahalouisiana koncertje kínál fesztiválélményt.

Blahalouisiana Debrecziner Gourmet Fesztivál

Amit biztosan hallanak majd egymástól a látogatók – a fenséges falatok elismerő szavai között -, hogy „Ezt így is lehet?”. A gasztronómiai kínálat a „Nyári emlékeink” tematikára épül, így egészen biztosan megtalálható majd a palettán a lángos, a hekk vagy a fagylalt és még megannyi, nyarainkat meghatározó étel és íz, de garantáltan a legmagasabb minőségben és a legjobb alapanyagokból elkészítve, egy egészen új, varázslatos élményt kínálva.

Thür Ádám IKON étterem Debrecen

A fesztivál szakmai iránymutatásért idén is Thür Ádám, a Michelin Guide-ba bekerült debreceni IKON Étterem séfje felel, aki mellett a világot végig kóstolt Jókuti ’Világevő’ András gasztroblogger kíséri a hétvégét azért, hogy megmutassa a hazai gasztrovilágot a Debrecziner Gourmet Fesztivál közönségének. Látványos, izgalmas főzőshow-k, a legújabb konyhai technológiák, pikáns beszélgetések és legendás séfek érkeznek a gourmet színpadra, akiket érdemes megnézni és meghallgatni, hogy új tudással és praktikákkal térjen haza a látogató.

Mautner Zsófia Debrecziner Gourmet Fesztivál
Mautner Zsófia

Többek között feltűnik Mautner Zsófi, a CHILI & VANILIA blog szerzője, az irodalom és a gasztronómia metszéspontját, Kövi Pál: Erdélyi lakoma című kultikus gasztrokultúrtörténeti kötetének 150 receptjét hozza el – és természetesen el is készít egy ételt ezekből a színpadon, meglepetés vendége segítségével.

Idén „Ínyencék” családi jegyet és „UniGourmet” debreceni egyetemistáknak szóló kedvezményt kínál a fesztivál azért, hogy a család és a barátok minden tagja része lehessen egy falatnyi gurmankodásnak.

További információ a programokról és a Lazy Bird kínálatról a Debrecziner Gourmet Fesztivál weboldalán, a Facebook oldalon és az eseményben.