Filemon Mihály Hadházy Ákos

Gyermekét egyedül nevelő anyukát lehetetlenítene el a lombkoronasétányos polgármester – Hadházy feljelentette

Helyi hírek

Feljelentette Hadházy Ákos Filemon Mihály fa nélküli lombkoronasétányáról elhíresült nyírmártonfalvai polgármestert hivatali visszaélés gyanúja miatt – derül ki a független képviselő Facebook-posztjából.

Mint írja, nem lehet ugyanis máshogy értelmezni azt, amikor egy polgármester kirúgással fenyeget egy közmunkást csak azért, mert ismerőse posztjához egy nevetős emojit biggyeszt a lombkoronátlan sétány bizarr képe alá.

Hadházy szerint időközben az is kiderült, hogy az “arrogáns és arcátlan” Filemon Mihály egyelőre nem rúgta ki a szociális munkásként dolgozó nőt, hanem inkább megpróbálja ellehetetleníteni az életét. Indoklás nélkül megváltoztatta a munkarendjét, ezentúl 8 óra helyett 7 órakor van a mukakezdés.

Így az egyedülálló édesanya – Magyar Petra – nem tudja megoldani, hogy a szomszéd faluba átvigye sajátos nevelési igényű kisfiát az iskolába. Ha ez nem lenne elég, ezentúl délben, az ebédidő elején és aztán az ebédidő végén és négy órakor is külön be kell gyalogolnia a polgármesteri hivatalba aláírni a jelenléti ívet, csak neki

– értesült Hadházy Ákos.

Az ellenzéki politikus szerint ezekkel a fideszes kiskirályokkal szemben egyetlen esélye van az egyénnek és a társadalomnak is: ha nem rettenünk meg tőlük és nyíltan felvállaljuk a konfliktust.

Első fokon pert vesztett a bíróságon Filemon Mihály, lombkoronasétányos nyírmártonfalvai polgármester