Eve Power kínai akkumulátorgyár Debrecenben

“Félnek a debreceniek haragjától!” A civilek is megdöbbentek az újabb akkumulátorgyár bejelentésén

Helyi hírek

Megdöbbenést és aggodalmat tapasztaltunk a városban az újabb kínai akkumulátorgyár építéséne  bejelentését követően, mivel a debreceniek többsége eddig sem értett egyet ezzel a városfejlesztési  politikával – írja a Civil Fórum Debrecen Egyesület portálunkhoz eljuttatott közleményében.

Érthetetlen, a közhangulatot és a közvélekedést ennyire figyelmen kívül hagyó döntés meghozatala, miközben értelmet nyert az “online közmeghallgatás” intézményének bevezetése: félnek a debreceniek haragjától!

– fogalmaz az egyesület.

Úgy vélik, a városvezetőknek van is mitől tartaniuk, mivel szereptévesztésben vannak azzal, hogy a BMW kiszolgálását tekintik a város  elsődleges céljának az újabb kínai akkumulátorgyár építésével. “Nekünk, debrecenieknek nem a német és a kínai tőke szándékát kell megvalósítani, hanem Debrecen érdekeit megvédeni, nem ezen nagyvállalatokat  kell képviselni, hanem meghallgatni az emberek véleményét, és eszerint cselekedni”. 

“Papp László vagy kényszeres hazudozó, vagy csak egyszerhasználatos eszköz a gazdái kezében” – itt a DK reakciója az újabb debreceni akkumulátorgyárra

A Civil Fórum Debrecen Egyesület szerint ne legyen senkinek illúziója, “ez a gyár ugyanúgy fogja terhelni városunk környezetét, ugyanúgy külföldi munkavállalókat hoz Debrecenbe, és sajnos ezt mind teheti, ugyancsak a mi adónk terhére”. 

A civilek a jelenleg regnáló hatalommal szemben másképpen értik a város fejlődését, a közlemény szerint számukra a debreceniek vannak az első helyen, és a multik érdeke csak ezt követően értelmezhető. 

A Civil Fórum Debrecen Egyesület, amennyiben felhatalmazást kap a 2024. évi önkormányzati választáson a  debreceniektől, úgy azon szerződéseket, amelyek a népakarat ellenére jöttek létre, mindet felülvizsgálja.  Szeretnénk visszaadni a debrecenieknek abban való hitüket, hogy számít a véleményük, hogy bármilyen  magas falakat építhetnek külföldiek földjeinken, a közös akarat megállíthatja ezt a folyamatot

– közölte az egyesület.