Debrecziner Gourmet fesztivál 2023 programok

Debrecziner Gourmet Fesztivál 2023 – programok

Gasztro Helyi hírek Party Zone

A június 16. és 18. közötti Debrecziner Gourmet Fesztivál újdonsága, hogy a szabadtéri kóstolót idén zenei produkciók színesítik, és szombaton – stílusosan – a Konyha zenekar várja a közönséget koncertjével. 

„Mindig a Konyhában van a legjobb buli. És a hűtőben mindig ég a villany.”

– ezzel a felkiáltással alapított zenekart 13 évvel ezelőtt Szepesi Mátyás énekes-gitáros-dalszerző. A Konyha zeneileg eklektikus képet mutat, és az őszinte érzelmekkel természetes viszonyt ápoló szövegvilággal lopták be magukat a közönség szívébe. A Debrecziner Gourmet Fesztivál idei témája, a „Nyári emlékeink” számukra egy lemezük stúdiózásának időszakát, és az emlékezetes, négyéves születésnapi koncertjüket jelenti, de a “Cukor, só” című videóklipjükben is a nyári fesztiválszezon hangulatát örökítették meg. 

2016-ban a Konyha megkapta “Az év zenekara” címet a Hard Rock Café tehetségkutató budapesti döntőjén, 2019-ben Szepesi Mátyás “A DAL2019” szövegírója és “Az Év szövegírója” Petőfi Zenei Díjat is magáénak tudhatta, 2020-ban pedig a MAHASZ Magyar Rádiós Top40 – első helyezését érték el a “Földrevaló” című dallal. A zenekar 2010-től számított fennállása óta 5 albummal jelentkezett, melyekből a „Százszor visszajátszott” dalt minden bizonnyal szinte mindenki ismeri.

Élőben bontottak fel egy tonhalat a Debrecziner Gourmet Fesztiválon – képeken a szombati nap

Dalaik – akárcsak egy valódi konyha – személyes térként működnek, amelyek észrevétlenül nyitják ki ajtajukat a megfelelő pillanatban, hogy a hallgató beléjük költözhessen, szeressen, sírjon, vigadjon, elveszítse és megtalálja magát. Szepesi Mátyás dalszövegíró-frontember a konyhai beszélgetésekhez a szív kamráiból hozza fel a bort, míg társai – Badics Márk dobos és Haller Dániel basszusgitáros biztos kézzel válogatják a legkülönbözőbb alapanyagokat változatos, modern popzenéjükhöz: rockos zúzást, táncos funkot vagy lélekmelengető folkot.

A Konyha zenekarral 2023. június 17-én találkozhatnak a Debrecziner Gourmet Fesztiválon.

Debrecziner Gourmet Fesztivál 2023 – programok

A három napos nyárindító eseményen ínycsiklandó falatok, izgalmas textúrák, különleges alapanyag-párosítások és látványgrillezés mellett kézműves sörök, minőségi borok és izgalmas koktélok várnak kiállítóink jóvoltából, mindemellett a gasztro színpad programkínálata is sok izgalmat kínál. Többek között Jókuti „Világevő” András vezetésével, sztárséfek és gasztro hírességek közreműködésével tematikus gasztro workshopoknak, kóstoltatással egybekötött élményfőzéseknek lehetnek szem és íztanúi a látogatók, az egész napos falatozás levezetéseképpen pedig koncertek és dj set-ek biztosítják a talpalávalót.

A tavalyi év egyik újdonsága, a Gourmet kertmozi idén sem maradhat el. Sötétedés után add át magad a nyár filmélményének egy babzsákban ülve, hideg fröccsöt kortyolgatva a szabad ég alatt. Idén is keressük az év kiállítóját, szavazatért cserébe a nyertes boldog mosolyán kívül értékes nyeremények is várnak majd.

Mindhárom nap nyitástól 20:00-ig nyár ihlette gyereksarokkal és interaktív foglalkozásokkal várjuk a legkissebbektől a tini korosztályig a junior gourmet látogatókat, de még az is lehet, hogy a szülők sem fognak tudni ellenállni egy VR szemüveges főzésnek. Négylábú kedvenceink számára kutya frissítőpontot alakítunk ki a Nagyerdő fái között.