Debrecenben építi fel első európai üzemét a kínai Eve Power

Szijjártó az akkumulátorgyárakról: “Debrecennek nem kell félnie. Higgyék el, hogy mi nem vagyunk hülyék!”

Helyi hírek

Szijjártó Péter Maldív-szigeteki kollégájával, Abdulla Shahiddal tartott közös sajtótájékoztatót, amelyen az Eve Power kínai elektromos akkumulátgyártó debreceni beruházásával kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva leszögezte, hogy a helyieknek semmi félnivalójuk nincsen, mivel minden hasonló projektnél a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelni.

“Én megértem az emberek jogos aggodalmát a saját otthonaik biztonságáért, ezért el kell mondani, el kell magyarázni mindenkinek világosan, hogy nincsen káros, nincsen negatív, nincsen környezetet sújtó hatása ezeknek a beruházásoknak”

– jelentette ki.

Eve Power Debrecenben: “Világszínvonalú tudás, piacvezető technológia” érkezik a kínai vállalat szerint

“A probléma azokkal van, akik félrevezetik, kihasználják és politikai haszonlesésből felhasználják az ott lakó embereket ahelyett, hogy korrektül, nyugodtan és higgadtan elmondanák nekik, hogy miért nem káros az egészségükre, miért nem rejteget veszélyt egy ilyen beruházás”

– tette hozzá.

Debrecennek nem kell félnie – fogalmazott. Higgyék el, hogy mi nem vagyunk hülyék! Mi nem fogunk olyan beruházást hozni ebbe az országba, ami elapasztja a vízkészleteinket, beteggé teszi az embereket. Mert akkor legközelebb milyen véleményt mondanak majd rólunk az emberek egy választáson

– jelentette ki Szijjártó Péter az ATV kérdésére.