Eve Power kínai akkumulátorgyár Debrecenben

Eve Power Debrecenben: “Világszínvonalú tudás, piacvezető technológia” érkezik a kínai vállalat szerint

Helyi hírek

Mint arról beszámoltunk, újabb kínai akkumulátorgyárat csábított Debrecenbe a magyar kormány. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter méltatását itt olvashatják.

Az Eve Power keddi közleménye szerint a gyár 45 hektáron, a BMW beszállítóinak fenntartott Észak-nyugati Gazdasági Övezetben épül fel 2026-ra. A cég azt ígéri, hogy világszínvonalú tudást és piacvezető technológiát telepít Debrecenbe, így az itt készülő akkumulátorcellák a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek majd. A gyár évi 28 gigawattóra (GWh) gyártókapacitással rendelkezik majd.

A cég olyan új típusú, 46 milliméter átmérőjű, nagy teljesítményű akkumulátorcellákat állít majd elő az elektromos BMW-khez, amelyek kisebbek, könnyebbek és 20 százalékkal sűrűbbek lesznek a jelenleg használtaknál, aminek köszönhetően a hatótávolság 30 százalékkal is nő. Ezeknek a 6. generációs akkumulátoroknak 30 százalékkal gyorsabb lesz a töltési sebességük.

A cég napelemeket és energiatároló rendszert alkalmaz az energiahatékony termelés érdekében, és a karbonkibocsátást is folyamatosan ellenőrizni fogják. Az Eve Power hosszú távon olyan beszállítókkal dolgozik együtt, amelyek az akkumulátorok egyes elemeit, mint például a katód prekurzorokat és az anódokat zöld energiával állítják elő – írták.