Főnixként támadt fel a Nox Debrecenben – etno hard rockra tombolt a közönség a Kassai úton

Helyi hírek Party Zone

Nagyszabású koncert show-val tért vissza Debrecenbe a Péter Szabó Szilvia és Nagy Tamás által ismét életre hívott zenekar. Az együttes debreceni koncertturnéja rendesen megrezegtette a falakat a Főnix Arénában április 15-én. Még az általános iskolai népdalokat is kikérdezték a debreceni közönségtől.

Búcsú fotó Főnix Arénában Debrecenben Fotó: Péter Szabó Szilvia

13 év szünet után ütős zenekari teljesítménnyel és látványos koncert show-val érkezett a NOX Debrecenbe. Péter Szabó Szilvián és Nagy Tamáson túl komplett zenekar, a Varidance táncszínház, tűzzsonglőrök adtak a hangulatnak a Főnixben.

Az első három szám után a hangtechnika is egészen magára talált, így időnként hullámzó, de alapvetően felhőtlen zenei élményt kaptak, akik türelemmel kivárták, míg minden potméter a helyére csavarodott a keverőpulton.

Még a gémerek is megtalálhatták számításukat a NOX debreceni koncertjén

A színpadképre és a vizuálra sem lehetett panasz. A hátteret kezdetben sejthetően az Attraction árnyékszínház által megalkotott képek töltötték ki, majd olyan vizuál következett, melynek láttán elsősorban a gémerek nyalogathatták a tíz ujjukat.

A műsor 2-2,5 órájában természetesen elhangzottak a jól ismert dalok és az új Főnix lemez anyaga is, melynek a zenekari, még rockosabbra csavart hangzás igencsak jót tett, így akit annyira nem húz be a népzenei vonal, az is erősen bólogathatott a Nox számaira.

Péter Szabó Szilvia és hangja is bomba formában volt. A táncos koreográfiákban Nagy Tamás sem maradt el a tánckartól. A jól ismert noxos dalokat népdalbetétekkel tarkították. Péter Szabó Szilvia többször is kikérdezte az általános iskolai anyagot. Ha más nem is, a “Hej, Dunáról fúj a szél” szövege még mindenkinek ment a közönség soraiból. Majd a zenekar fokozatot váltott, és keményebb hard rockos zúzás következett.

Az estet kellemes emlékek, potyogó könnyek és a “Most múlik pontosan” zárta.

– CSIS –

A Neoton Família dobosa rendesen zárójelbe tette Thomas Anderst a Főnix Arénában