A Neoton Família dobosa rendesen zárójelbe tette Thomas Anderst a Főnix Arénában

Helyi hírek Party Zone

A Zákány utcáig kígyózott a tömeg a Főnix Aréna bejáratától szombaton este, amikor Thomas Anders és zenekara lépett fel Debrecenben. Az egykori pop ikon előtt a Neoton sztárjai tüzelték a közönséget. Rájuk hamarosan visszatérünk.

Akkora volt az érdeklődés a 80-as évek világsztárja iránt, hogy még a sportuszoda mögötti parkolókban sem volt hely. Az egész környéket ellepték az autók. Aki gyalog vagy tömegközlekedéssel jött, az sem járt sokkal jobban. Az utcától a belső arénáig egyre kisebb helyre tömörült a massza, míg végül a bejáratnál a kétszárnyas ajtó is csak az egyik szárnyra szűkült. Ez volt az oka a lassú haladásnak.

Más híradások olvasói beszámolók alapján arról osztottak meg információt, hogy csak egy kapu volt nyitva. Ezt meg tudjuk cáfolni, legalább hat beeresztő kapu lehetett, de a hatalmas érdeklődés és a szűk bejáratok rendesen próbára tették a bulizni vágyók idegeit.

Röpködtek a válogatott káromkodások a tömegben, sokak a szervezők felmenőit emlegették. Voltak, akik szokás szerint egyenlőbbnek érezték magukat másoknál, feléjük majdnem elért a népharag, de végül a szóváltásból nem lett tettlegesség.

A zenekar a hűtők mögött.

A Neoton Família dobosa vitte el a showt Thomas Anders elől

Ahogy az elején említettük, most térünk vissza a Neoton sztárjaira. Az ismert magyar zenekar hozta a kötelező slágereket. Igaz, a hangzásért felelős csapat kezét nem simogatnánk meg a rendesen túlvezérelt basszusok miatt, ami gyakran ragadós brummogássá kotyvasztotta az ütemszekciót. A zenekar mindent beleadott, a közönség pedig hálás volt az ismerős dalokért.

A műsor közepén Heatlie Dávid olyan dobszóló show-t tolt, amitől rendesen ülve maradtunk. A hangtechnika is egészen magára talált. A dobos kétségtelen tehetsége és humora felülírt mindent, amit ezen az estén hallottunk, Thomas Anders tisztességesen előadott pop slágereit is beleértve.

Ha valaki Neoton Família-koncert közelébe kerül, már csak ezért a dob-showért menjen el.

A zene úriembere ismert zenei képlete is megmozgatta a közönséget

Körülbelül 10-15 perc színpadi tereprendezés után kezdődhetett a főműsor szombaton este. Thomas Anders és a Modern Talking nevéhez a szervezők szerint több mint 124 millió eladott lemez, 14 kiadott album kötődik. A 80-as évek ikonja Debrecenben sem okozott csalódást azoknak, akik eddig is szerették ezt a hangzást. Ráadásként egy zenekar is állt az énekes mögött, így nem tarolt le mindent a steril szintipop.

A nosztalgiafaktort maximumra tolta az éneklés mellett zeneszerzőként és zenei producerként is tevékenykedő sármőr. A szépen öregedő előadó a mai napig megdobogtatja a női* szíveket. Érkeztek is a színpadra rendesen a virágcsokrok, plüssmacik és rózsaszálak. Az est végére egy egész asztal roskadozott az ajándékoktól.

*Itt jegyeznénk meg, hogy a show vége felé egy úr is felszökött a színpadra egy kézfogásért. Rövid időn belül levezette a biztonsági személyzet, így nem született közös duett.

Mit is írhatnánk a zenéről? Tisztességesen előadott popkoncert volt. Aki szerette a Modern Talkingot, az megkapta, amit akart. Thomas Andersnek megmaradt a hangja, mai számai is teljesen hozzák a duóban alkalmazott receptet. A tömeg folyamatosan bulizott a küzdőtéren, egész esete táncoltak a párok. Jól fogytak a csarnok végében felhúzott büféből az italok. Igaz, aki színpaddal szemben ült, az csak a kivetítőre támaszkodhatott a belógó italos hűtők miatt. Kicsit necces a területre szóló 10.000 forintos jegyek mellett.

Kilátás a színpaddal szemben. Az italos hűtők felett nem Thomas Anders, hanem egy kameraman látható.

Az énekes jó ütemérzékkel csepegtette az ismert dalokat,  hogy a közönség ne veszítse kedvét a számos új szerzemény közben. A végére maradt még a tárban jópár ismert sláger. A közönség tombolt, Thomas Anders dicsfényben távozott.

Jöttek a pöttyös labdák

Az este ekkor (negyed 12 lehetett) még nem ért véget. Dévényi Tibi bácsi számára rendezték át színpadot. A keverőpult mögött egy segéd DJ segítségével érkeztek az ismert bulis slágerek. Repkedtek a pöttyös labdák. Tibi bácsi után Dj Pégé tolta az ütemeket a közönség talpa alá, állítólag hajnal kettőig.

CSI