Pósán László és Kósa Lajos

Kedvenc papagájaink ma is felmondták a “békepárti” és “guruló dollárbaloldalas” leckét

Helyi hírek

“Béke, béke, béke” – indítja közös közleményét Kósa Lajos és Pósán László debreceni fideszes országgyűlési képviselő.

A kormány semmitmondó narratívájához igazodva azt harsogják, “nyilvánvaló, hogy csak az azonnali tűzszünet és béketárgyalások jelenthetik az egyetlen megoldást. Ezért is szavaztuk meg tegnap a parlamentben a békepárti határozatot”.

Majd hatalmas igazságokra mutatnak rá: “Ez a háború teljesen ellentétes Magyarország érdekeivel, veszélyt jelent hazánk biztonságára.
A háború miatt az Európai Unió rengeteget veszít gazdasági versenyképességéből”.

Nincs új a nap alatt, a magyarországi baloldal most is idegen érdekeket szolgál, nem szavazták meg a Fidesz-KDNP javaslatát. A guruló dollárokért és hatalomért bármikor képesek lennének közelebb és közelebb sodorni hazánkat ehhez a szörnyű konfliktushoz. Nem hagyjuk

– okoskodott Kósa és Pósán, de közleményükből ezúttal is kimaradt, hogy a béke alapfeltétele az oroszok kivonulása lenne Ukrajnából. Amit mellesleg csak az ellenzéki (és ez nem egyenlő a szitokszóvá züllesztett “baloldallal”) pártok követelnek.

Nincs ötletük arra sem, hogy ha az EU-s szankciók (amelyekről a kutya sem mondta, hogy azonnal térdre kényszerítik Putyint, a Debreceni Egyetem egykori díszpolgárát) helyett milyen választ kellene adni az orosz agresszióra. Ja, hogy semmilyet? Akkor tessék végre egyértelműen fogalmazni!

Arról sem írtak, hogy az ellenzékhez külföldről befutó néhány milliárddal szemben mi a helyzet a magyar néptől ilyen-olyan módszerekkel ellopott közpénz (ezer?)milliárdokkal…