Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc összeveszett a vejével, a Püspökladány – Biharkeresztes vasútvonal villamosítása is veszélybe került

Helyi hírek

Komoly cicaharc bontakozhatott ki két NER-es “nagyvállalkozó” között – derül ki a Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt által működtetett VASÚTVILL Kft. közleményéből.

A tájékoztatás szerint Mészáros Lőrinc cége (R-Kord Kft.) fővállalkozóként a teljesítés utolsó fázisában indoklás nélkül felmondta vállalkozási szerződéseit veje cégével, így milliárdos uniós támogatásoktól eshetünk el a NER-es nagyvállalkozók összeveszése miatt – írja a Szabad Európa.

A közleményben így fogalmaznak: a VASÚTVILL arról tájékoztatja a „befektetőit, valamint az egyéb tőkepiaci szereplőket és érdeklődőket, hogy a Püspökladány – Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltása és villamosítása, valamint a Vác alállomás tervezési és kivitelezési munkáinak teljeskörű kivitelezése tárgyú projektekhez kapcsolódó vállalkozási szerződéseit

a fővállalkozó 2023. március 29. napjára indoklás nélkül felmondta,

ennek következtében a Társaság jelenleg rendelkezésére álló kapacitásainak 2023. évi terv szerinti kihasználtsága várhatóan jelentősen csökken.”

Ha a fejlesztések év végéig nem készülnek el, tízmilliárdos uniós forrásvesztéssel is lehet számolni. A Szabad Európa több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a szerződésbontás mögött személyes ellentét áll.

Kilenc útfejlesztési projektet függesztettek fel Debrecen környékén, a 4-es főút négysávosítása még tervben van