Kifejezetten szépen beszéltek Hajdúhadházon

Helyi hírek

„Szép Magyar Beszéd” Kazinczy-versenyt rendeztek Hajdúhadházon, a Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában február 8-án. A versenyen Bocskaikert, Téglás és Hajdúhadház felső tagozatos diákjai mérték össze tudásukat.

A versenyen a szép, hangsúlyos olvasást, a szövegértést, szöveghűséget, hangvételt, hangképzést, szünettartást és a természetes beszédet értékelte a zsűri.

A versenyzőknek egy, a Kazinczy-díj Alapítvány Bizottság által kijelölt kötelező és a tanuló által szabadon választott szöveg felolvasása volt a feladatuk.

A versenyen az 5-6. évfolyam tanulói közül különdíjat kapott: Vilmányi Csenge a Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda tanulója, valamint Hortó Szilveszter a Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja. Emléklapot Kiss Hanna Barbara a Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda tanulója kapott.

A 7-8. évfolyam résztvevői közül első helyezést ért el Kiss Tamás, második helyezést Molnár Aaron és harmadik helyezést Nagy Henrietta a Rózsai Tivadar Református Általános Iskola és Óvoda diákjai érték el.

Különdíjban Mezei Réka a Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója részesült. A kisújszállási kelet-magyarországi háromnapos döntőben az első helyezést elért Kiss Tamás fogja képviselni Hajdúhadházat.

Padon alvó férfit fosztott ki egy hajdúhadházi tizenéves Debrecenben