Papp László CATL gyár Debrecen

CATL: “Papp László legalább négyszer nem mondott igazat az elmúlt hónapokban” – tovább aprítja Debrecen polgármesterét a helyi DK

Helyi hírek

Szemmel látható, hogy Papp László, Debrecen Debrecen-ellenes polgármestere reménytelenül, újra és újra belecsavarodik saját hazugságaiba – állítja közleményében Varga Zoltán a DK debreceni országgyűlési képviselője. Varga szerint Papp az elmúlt hónapokban legalább négyszer nem mondott igazat, csak a kínai akkumulátorgyár vízfelhasználásának számait nézve sem, és négyszer – nem egy esetben az önmaga által aláírt előterjesztéseket, szerződéseket hazudtolva meg – “bután le is bukott”. 

Varga Zoltán közleményében emlékeztet, a napi 24000 m3 vízigényből – melynek közgyűlési előterjesztésen is az ő neve szerepel – szűk néhány hónap után 3378 m3/nap lett. A benyújtott biztonsági jelentésben viszont ennek a többszöröse 15.000-20.000m3/nap volt olvasható. 

A jelentést készítő „szakemberek”(?) – láss csodát! – extra rövid időn belül átírtak a vízigényt 3378m3/nap értékre. Papp László, mellékállásban polgármester, főállásban hozzáértő szerint a jelentés készítői  „csak elírták” az adatokat. Majd az önkormányzat által (!) megrendelt újabb szakértői tanulmány szerint az átlagos napi vízigény nagyjából a független szakértők által eddig is becsült adat, Debrecen vízfogyasztásával megegyező 40.000-60.000m3/nap mértékű. A tanulmányt persze, szemvillanásnyi időn belül egyszerűen eltüntették-törölték. Papp „hozzáértő” szerint ez a tanulmány is „pontatlanul fogalmazott”. 

Varga Zoltán emlékeztet, mindezek után került nyilvánosságra Debrecen polgármestere és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter által még a múlt év végén aláírt szerződés, mely szerint a szükséges vízigényhez igazodva, 42.480m3/napra növelik a déli ipari park vízellátásának kapacitását. Azaz Papp László, miközben görcsösen szajkózta-szajkózza a valótlan adatokat, már több hónapja aláírta a Debrecen város vízfogyasztását közelítő számokat rögzítő szerződést.

Eltüntették a tanulmányt, amelyben azt írták, hogy brutális lenne a CATL debreceni gyárának vízfogyasztása

A DK- képviselő szerint a gátlástalan orbáni akkumulátorgyár-lobbi szervilis kiszolgálása miatt Papp László nemcsak politikusi-emberi hitelét, de becsületét is elvesztette.

Álljon elénk és adjon választ rá, miért árult el kétszázezer debrecenit. Önszántából, vagy parancsra állít rendre valótlanságokat? Ezért Papp Lászlót tetemre hívjuk. Bárhol, és bármikor, de nézzen végre a szemünkbe, mert nem menekülhet tovább a számonkérés elől

– olvasható Varga Zoltán közleményében.