Szabó Éva gólyamami

Elhunyt a debreceni gólyamami

Helyi hírek

Meghalt Szabó Éva, a gólyamami. A debreceni hölgy az állatokkal és a hortobágyi madárkórházzal is jó barátságban volt, csupaszív, kedves embernek ismerték őt.

A madárkórházat működtető alapítvány Facebook-bejegyzésben búcsúzik Szabó Évától. Leírják, gólyamami – aki először madárügyben kért segítséget a kórháztól – imádta a természetet, a gólyák voltak a kedvencei. Úgy tekintett rájuk, mintha a gyerekei lettek volna. Innen ered a beceneve.

Amikor itt voltak, naponta többször megnézted őket, ha kellett, azonnal intézkedtél. A fészkek alá füvet hordtál, ha esetleg a szülők szelektálnak egy fiókát, puhára essen a kicsi, legyen esélye a túlélésre

– olvasható a megemlékezésben.

Éva annyira szerette a gólyákat, hogy nevet is adott nekik. Kedvence egy Árva Fiú nevű hím volt, aki egy kicsit nehezebben talált párt magának. Végül azért összejött neki is a családalapítás.

A többi állatot is imádtad. Télen terülj asztalka várta az éhes madarakat, de ha mókus vagy őzike ment hozzád, nekik is jutott sok finom falat. A madárkórháznak is lelkes támogatója voltál, Telefonhívásokkal, különböző összegekkel segítetted a madarak gyógyítását és az ismerősöket is erre biztattad

– emlékezett meg az elhunytról a Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány.