Megérkezett a tél a Nagyerdőre – fotók

Helyi hírek

Behavazódott a cívisváros, csak a szél ne fújna…

A meteorológiai szolgálat jelentése szerint szombaton tovább erősödik az északnyugati, északi szél, napközben az országban sok helyen várható 70 km/h fölötti széllökés. Erősen viharos (90-100 km/h-t meghaladó) szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod, Heves, Szabolcs) várhatók. Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben (főként Bakony, Vértes), a Mecsek környékén és a Balaton térségében, illetve a Budai-hegyek területén 110 km/h körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani.

Az időjárási helyzetre való tekintettel a piros fokozattal figyelmeztetett/riasztott területek nagysága növekedhet!

A késő délutáni, esti óráktól mindenütt jelentősen veszít a szél az erejéből, de továbbra is nagy területen erős, vagy viharos közeli marad (a hegyekben még este is 70 km/h fölötti széllökések várhatók). Vasárnap a maihoz képest már jóval kedvezőbb szélviszonyokra számíthatunk.

Hófúvás okozhat gondot az utakon

Ma síkvidéken a Nyírség, Hajdúság hófödte tájain a viharossá fokozódó szél a kialakult hóréteg átmeneti olvadása, kérgesedése ellenére is okozhat gyenge (esetleg közepes) hófúvást. A hegyek hóval borított részein erősebb hófúvásra is számítani kell. (Vasárnap a néhol viharos északi szél északkeleten (Borsod, Szabolcs) néhol esetleg még hordhatja a havat.)