Papp László Debreceni közgyűlés

Fegyelmi eljárást kezdeményeznek Debrecen polgármestere ellen

Helyi hírek

Debrecen város polgármestere nyíltan az általa vezetett város, és annak lakói ellen fordult – állítja Varga Zoltán DK-s országgyűlési képviselő.
Az ellenzéki politikus szerint Papp László “odadobta városunkat, 200.000 jóravaló cívis biztonságát néhány júdáspénzért a mérgező, környezetpusztító gyárak építésében érdekelt kormányzati akkumulátorgyár-lobbinak”.

Becsapta a közgyűlést, mikor 2022 júniusában olyan előterjesztést fogadtatott el, melyben sunyi módon már, az erőszakkal megvalósítani kívánt akkumulátorgyár ellátásához szükséges városnyi mértékű vízbetáplálás, és Paks egy blokkjának energiatermelésénél is nagyobb áramellátás biztosítása szerepelt, mindezt úgy, hogy tudva tudta, hogy mit készít elő ezzel, de eltitkolva azt

– állítja Varga Zoltán.

Majd sorolja a polgármester vélt vagy valós bűneit:

Debrecen-ellenes az a vezető, aki kétszázezer debrecenit becsapva, félrevezetve is megépít egy olyan gyárat, ami tönkreteszi, elszívja, megmérgezi vizünket, levegőnket, nyugalmunkat, és amit a város többsége joggal és mereven elutasít.

Debrecen-ellenes az a vezető, aki gátlástalanul és cinikusan még kérkedik is azzal, hogy a város lakóinak érdekeivel-akaratával szemben is megteszi ezt, kiszolgálva ezzel azt a szűk, magyar politikai-kormányzati-gazdasági kört, akik nem néznek se istent, se embert, ha feneketlen zsebük megtöméséről van szó.

“Ezért a Demokratikus Koalíció debreceni képviselőcsoportja Debrecen város Debrecen-ellenes polgármestere ellen fegyelmi eljárást kezdeményez, melyet az SZMSZ szerint legkésőbb a benyújtástól számított 3. közgyűlésen kötelezően tárgyalnia kell Debrecen közgyűléséne” – mondta keddi sajtótájékoztatóján Varga Zoltán.

A DK-s képviselő azt is bejelentette, hogy név szerinti szavazást kérnek az ügyben, “mivel a debreceni közgyűlés fideszes képviselőinek az őket megválasztott debreceni polgárok szemébe kell nézni, és dönteni arról, hogy városunk és annak lakóinak biztonsága, nyugalma, jövője mellé állnak, vagy továbbra is a Debrecen-ellenes polgármester által kiszolgált NER, a mindenki által jól ismert korrupt politikai-kormányzati-gazdasági kör érdekeit védik”.