Betört üveg, törött szélvédő

Sok pénzt vesztett egy debreceni játékteremben – autón és ajtón állt bosszút

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki megrongált egy személygépkocsit és betört egy automata ajtóüveget egy debreceni parkolóban.

A vád szerint a vádlott 2021. október 27-én az esti órákban az egyik debreceni bevásárlóközpontban lévő játékteremben tartózkodott és szórakozott, de azon az estén sok pénzt veszített. A férfi ittas állapotban volt, majd miután elhagyta a játéktermet, lement a parkolóba, ahol szitkozódott és kiabált, közben odalépett egy személygépkocsihoz, amelynek az egyik első ablaktörlőlapátját letörte és eközben az autó motorházteteje, illetve első szélvédője is megsérült.

A vádlott később odament a parkoló egyik kijáratához és az automata ajtó ablaküvegébe nagy erővel belerúgott, aminek következtében az üveg betört.

A vádlott a sértetteknek külön-külön több mint 200.000 forint kárt okozott, amely nem térült meg. A férfi olyan kirívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen garázdaság vétsége és 2 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje és rendelje el a pártfogó felügyletét, továbbá az egyik sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.