MotoGP pálya Hajdúnánás

Eddig 4 milliárdot vertek el a hajdúnánási MotoGP-pályára, de lehet, hogy az egészből semmi sem lesz

Helyi hírek

Alaposan megcsúszott a Hajdúnánás mellé tervezett, és a szokásos csinnadrattával, pöffeszkedő politikusokkal beharangozott MotoGP-pálya 65 milliárd forintos projektje – számoltunk be róla korábban.

Nem optimista Tiba István sem, aki az rtl.hu szerint december végén a Hajdúnánási Televíziónak úgy fogalmazott:

Én nem mondanám kukának a MotoGP-t még. Lehet, hogy az lesz, tehát én nem tartom kizártnak.

Tiba István közölte: az már biztos, hogy 2024-ben nem lesz itt futam. A csúszásról szerinte januárban fognak tárgyalni a jogtulajdonos Dorna Sports nevű céggel. Szerinte az a kérdés, hogy elfogadja-e a Dorna, hogy 2024-ben nem, hanem egy későbbi időpontban, de ezen a helyen fog megépülni a pálya – vagy nemet mond, és keres egy olyan országot, amely ezt most megépíti. Tiba szerint ha nem lesz versenypálya, ipari parkként hasznosítják majd az 500 hektárnyi szántóföldet, aminek nagy részét már megvásárolta az állam.

A Híradó szombaton rákérdezett a képviselőnél, hogy pontosan mikor fognak tárgyalni a jogtulajdonossal, mikor születhet végleges döntés, és ha mégis ipari park lesz a területen, az mennyi idő alatt alakítható ki. Tiba azt írta, a feltett kérdések egyikére sem tud pontos választ adni, találgatni pedig, úgy gondolja, nincs értelme.

A projektre eddig 4 milliárd forintot költöttek el. A MotoGP-pálya építése tavaly felkerült a felfüggesztett kormányzati beruházások listájára és a projekt megvalósításáról azóta nem tárgyalt a kormány.