MotoGP pálya Hajdúnánás

Megcsúszott a hajdúnánási MotoGP-pálya projektje, jövőre már biztosan nem lesz futam

Helyi hírek

65 milliárd forintból tervez MotoGP-pályát építeni a kormány Hajdúnánás mellett, és bár az eredeti tervek szerint már jövőre futamokat rendeztek volna, ez biztosan nem fog összejönni, mert a területen még egy kapavágás sem történt.

A szerződésben ugyanis van egy kitétel, amely  szerint 2022. január végéig jelezni kell, ha csúszik a beruházás, és akkor csak 2024-től indul a 10 éves időszak. Ezt a csúszást már közölték a nemzetközi jogtulajdonossal, a Dornával

A 444.hu úgy értesült, sokadik nekirugaszkodásra most kapnak csak konkrét ajánlatot azok a gazdák, akik földjén a versenypálya épülne. Arra a kérdésre, hogy a földmunkák miért nem kezdődtek meg, a Humda Zrt. azt válaszolta: „Vannak olyan földterületek, amelyek nem állami tulajdonúak, így első lépésként meg kellett teremteni ezek megszerzésének jogi hátterét.”

“Azonnal le kell állítani a hajdúnánási MotoGP-pálya projektjét” – kemény üzenet az ellenzék sportszakpolitikai vezetőjétől

A vállat arra a kérdésre pedig, hogy hogyan áll most az építkezés, azt válaszolta:

„A beruházás jelenlegi két legfontosabb feladata a beruházáshoz szükséges ingatlanok megszerzése, valamint a tervezési feladatok végrehajtása. A területrendezés már az utolsó szakaszban tart. Jelen pillanatban folyamatban van a beruházás helyszínét érintő ingatlanok megszerzése, májusban várhatóan minden érintett ingatlantulajdonos megkapja a korábban már velük leegyeztetett és előkészített szerződést a csereföldekre vonatkozóan, illetve a kötelező érvényű ajánlatot az adásvétel vagy kisajátítás esetében.”

Összesen 650 hektár termőterület megvételéről vagy elcseréléséről kell megállapodni a gazdákkal.