Kutatás-fejlesztési bázist hoz létre a Continental Debrecenben – szoftverfejlesztőket keresnek

Gazdaság Helyi hírek

Önvezető autókkal kapcsolatos kutatás-fejlesztési munkájában számít szoftverfejlesztőkre a Continental, amely kutatás-fejlesztési bázist hoz létre Debrecenben – tette közzé Papp László polgármester.

A beszámolóból kiderül, hogy a világcég hangsúlyosan számít az itt meglévő tudásbázisra, amellyel a gyártási folyamatok hátterét erősíti. A Debreceni Egyetem folyamatosan megújuló képzési kínálata biztosítja azt, hogy a nyitott munkahelyeket magasan kvalifikált fiatalok be tudják tölteni – hangsúlyozta a városvezető.

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a Continental

A mesterséges intelligencia-alapú szoftverfejlesztések és technológiák területén történő közös oktatási, tudományos és kutatásfejlesztési tevékenységről állapodott meg a Debreceni Egyetem és a Continetal. A szerződést azt követően írták alá, hogy a nemzetközi vállalat bejelentette, kutató-fejlesztő központot hoz létre Debrecenben  – szól a Debreceni Egyetem tájékoztatója.

A Debreceni Egyetem célja, hogy a modern technológia elvárásainak és a térségbe betelepülő nemzetközi vállalatok igényeinek egyaránt megfeleljen, ezek a szükségletek határozták meg a DE képzésfejlesztését az elmúlt években. A járműfejlesztés területén több szak indult, specializáció és új tantárgyak jöttek létre, bővült az oktatói-kutatói hálózat és jelentős infrastrukturális fejlesztéseket hajtottunk végre, emellett új kutatási, tudományos témákat jelöltünk ki.

A Debreceni Egyetemen az autonóm járművek fejlesztése mellett jelenleg a hidrogéntárolás új módszereivel, akkumulátorok, a szálerősítéses kompozitok, valamint szimulációs és modellezési alkalmazások fejlesztésével is foglalkoznak a szakemberek – számolt be Ailer Piroska, a Debreceni Egyetem mobilitási és járműipari képzési központ létrehozásáért felelős ágazatfejlesztési rektorhelyettese.

Az egyetem és a vállalat egyebek mellett kihelyezett tanszék létesítéséről, duális képzés megvalósításáról, közös tudományos és kutatási célok meghatározásáról, valamint oktatási anyagok közös fejlesztéséről és tudástranszferről állapodott meg.

Fotók: Papp László, Debreceni Egyetem

Dolgozókat bocsát el nyíregyházi gyárából a német Continental