Kósa Lajos tanárfizetés

“Kósa Lajos alkalmatlan” – felelősségre vonnák a Liu fivérek távozásáért a debreceni fideszest

Helyi hírek

Az olimpikon Liu testvérek (korcsolya) azért mennek el hazánkból, mert a Kósa Lajos által vezetett országos szövetség teljesen felkészületlen, lényegében alkalmatlan a sportági vezetésre – véli Berta Krisztián, a Jobbik nagykanizsai választókerületi elnöke.

Az ellenzéki politikus szerint egy párttagkönyv nem elég a sikeres vezetői poszthoz, ezért a Jobbik azt javasolja, hogy ne vezethessen sportszervezetet polgármester, önkormányzati vagy országgyűlési képviselő, se kormánytag.

Azt azért Berta Krisztián megjegyzi, üdvözlendő, hogy a magyar kormány támogatja a sportot, de ennek egyfajta “mellékhatásként” megjelentek a szövetségek élén a fideszes politikusok, amely tény inkább árt, mint használ az adott sportágaknak.

Majd felidézi a legfrissebb botrányt, a Liu fivérek Kínába távozását. A jobbikos szerint Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a Magyar Országos Korcsolya Szövetségben tapasztalható állapotok miatt lépett le. A szövetség elnöke pedig mint tudjuk, Kósa Lajos.

A képen szereplő fideszes káderek és az általuk vezetett sportszövetségek láthatók (balról jobbra) Kocsis Máté (Magyar Kézilabda Szövetség), Kósa Lajos (Magyar Országos Korcsolya Szövetség), Lázár János (Magyar Tenisz Szövetség), Németh Szilárd (Magyar Birkózó Szövetség) és Szalay Ferenc (Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége).

Fordulat? Kósa Lajos szerint “benne van a pakliban” a Liu fivérek visszatérése