Krúdy Mozi Nyíregyháza

Az év végéig nyitva maradhat a Krúdy Mozi

Helyi hírek

A nyíregyházi közgyűlés októberi ülésén az a döntés született, hogy  a Krúdy Art Mozit ideiglenesen bezárják november 16-tólaz energiaválság miatt szükséges takarékossági intézkedések miatt.

Az önkormányzat legutóbbi ülésén megváltoztatta a korábbi álláspontját, és úgy határoztak, hogy a korábbi döntést érvénytelenítik, és ebben az évben még üzemelhet a mozi. A döntésben szerepet játszott, hogy a Krúdy Art Mozi a megye egyetlen művészmozija a térségben, ahol olyan filmeket is megtekinthetnek a látogatók, amiket más mozik nem játszanak.

„Nagy örömmel tudom mondani, hogy sikerült az épület üzemeltetőjével megegyeznem, az év végéig biztosított a vetítés. A hét minden napján játszunk, hétvégén több filmünk is van, elsősorban művészfilmek, de most például egy Marvel film is megy nálunk, azt is megtekinthetik, akár premierben is a vetítéseken” – nyilatkozta Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

A mozi egyelőre nyitva marad a magas  energiaárak ellenére, de a sorsa bizonytalan, hogy ez meddig maradhat így.

„Pályázatok segítésével megteremtettük azt a lehetőséget, hogy a lehető legkorszerűbb körülmények között tekinthetik meg a kedves nézőink az előadásokat és nagyon szeretik a rendezvényeinket. Mi erre a mozira mint egy közművelődési színtérre is tekintünk és nagyon sok rendezvény, kiállítás, tematikus vetítések, filmklubos előadások vannak, valamint közönségtalálkozók is és úgy vesszük észre, hogy erre nagyon komoly közönségigény van” – mondta Mészáros Szilárd.