Naturtex Kupa

Az ob főpróbája volt a XII. Naturtex Kupa nemzetközi úszóverseny Szegeden

Európa Helyi hírek Ország Sport

A HAÁSZ SZUE hétvégén rendezte a XII. Naturtex Kupa rövidpályás úszóversenyt Szegeden. Az egyesület egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a Tiszavirág Sportuszoda nagy nemzetközi versenyeknek adjon otthont.

A hétvégén a XII. Naturtex Kupa miatt varázsolták 25 méteresre a medencét, majd decemberben az utánpótlás rövidpályás bajnokság teszik majd ugyanezt. Szombaton és vasárnap nemzetközi mezőny versenyzett Szegeden, hiszen négy szerb és egy szlovák egyesület is nevezett az ob főpróbájára.

A hétvégén első alkalommal próbálták ki a betolható falat a Tiszavirág Sportuszodában, ahol már a megnyitó óta adott ez a technológia. Előkerültek tehát a 25 méteres kötelek, a versenybírói stáb is először koordinált rövidpályás versenyt. Minden adott tehát ahhoz, hogy komolyabb viadalokat is rendezzenek itt, mint például egy korosztályos Európa-bajnokságot.

A szegedi szervezők munkáját a Magyar Úszó Szövetség már elismerte, ugyanis 2023-ban is ők rendezhetjük a cápa korosztály országos bajnokságát és a rövidpályás utánpótlás országos bajnokságot is.

Fotók: Frank Yvette