Kiss László 4-es főút

Lesz-e valaha 2×2 sávos a 4-es főút Hajdú-Biharban? Lépésre szánta el magát az ellenzéki Kiss László

Helyi hírek

Tovább halaszthatják a 4-es főút szélesítését a válság miatti megszorítások miatt – írja Facebook-bejegyzésében Kiss László momentumos megyei önkormányzati képviselő.

Mint írja, hazudott a kormány, amikor a választások előtt azzal kábítottak mindenkit, hogy dübörög a gazdaság és nem lesznek megszorítások. Nemcsak a rezsicsökkentést nyirbálták meg, hanem fontos állami fejlesztéseket is elkaszáltak – fogalmaz.

Az ellenzéki politikus emlékeztet, 11 éve ígérgetik az út 2×2 sávosítását, de az engedélyes tervek elkészültéhez 6 évre (!) volt szükségük, a kiviteli tervekre is még csak tavaly sikerült kiírni a közbeszerzési eljárást. Ezt a csigalassú folyamatot most még meg is akasztja a kormány.

Ne csak ígérgetés legyen a Sárrét fejlesztése! – interjú Kiss Lászlóval, Püspökladány és körzete ellenzéki jelöltjével

Ráadásul a 4-es főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakasza nemcsak a legforgalmasabb, de az egyik legveszélyesebb közlekedési útvonal ma Magyarországon – olvasható Kiss László posztjában. Mindezek kapcsán a képviselő – aki tavaly több mint 1600 aláírást gyűjtött a 2×2 sávosítás mellett – lépésre szánta el magát:

a novemberi közgyűlésre előterjesztéssel készülök: felkérem a kormánypárti többségű közgyűlést és annak kormánypárti elnökét, hogy járjon közbe a minisztériumnál, és szerezzen állami garanciát a 4-es főút 2×2 sávosításának legkésőbb 2024. december 31-ig történő megvalósítására

– írja Kiss, aki megjegyzi, momentumos képviselőként évek óta harcol a 4-es út szélesítéséért, a kormánypártiak viszont csak sunnyognak és mellébeszélnek.