Tüntetés Debrecen Ady park tanárok

Ma Debrecenben is tüntetnek a kirúgott tanárok mellett

Helyi hírek
Október 7-én, pénteken szolidaritás tüntetés lesz a Kölcseyből kirúgott tanárok mellett Debrecenben, az Ady parkban. Felszólal: Olajos Vajk, tanárszakos hallgató és Totyik Tamás, a pedagógusok szakszervezetének alelnöke.

Ha neked is fontos az oktatás jövője, és nem értesz egyet azzal, hogy tanárokat azért rúgjanak ki, mert fel akarják hívni a figyelmet a magyar oktatás problémáiról, gyere el te is, és fejezd ki szolidaritásodat
– üzenik a szervezők.
Az eseményre keresnek még felszólalókat, itt lehet jelentkezni.
Mi is ott leszünk, élőben tudósítunk majd!

Debreceni iskolásokat is fenyeget a tankerület

A kormányhoz hű tankerületi vezetők sorra vegzálják a polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat is diákokat. Az RTL Klub birtokába jutott levél szerint egy debreceni középiskola igazgatója azt kérte az osztályfőnököktől, hogy haladéktalanul írják be a hiányzó tanulókat a KRÉTA naplóba.A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is több ilyen esetről tud az ország különböző pontjairól.

Debrecenben szerdán számos iskolában volt megmozdulás a budapesti Kölcsey Gimnáziumból kirúgott tanárok mellett, valamint figyelemfelketésnek is értelmezhető az egyre inkább ellehetetlenülő magyar oktatás kapcsán.

Élőlánc a Fazekasnál – Több debreceni iskolában is tüntettek a pedagógusok mellett, lesz még folytatása